Schaars kan spelen tegen Jong Frankrijk

31 mei 2006, 15:32

Foppe de Haan, bondscoach van Jong Oranje, kan opgelucht ademhalen: Stijn Schaars is voldoende hersteld van zijn gekneusde heup om donderdag mee te spelen in de halve finale van het jeugd-EK tegen Frankrijk. "De heup voelt nog een beetje stijfjes aan, maar ik kan wel spelen. Het zal misschien best even pijn doen, maar kleine pijntjes horen erbij in het voetbal", aldus de middenvelder van AZ.

Bondscoach Foppe de Haan heeft daardoor de volledige selectie tot zijn beschikking. Wel zijn naast Schaars ook Urby Emanuelson en Ismaïl Aissati niet helemaal fit. "Emanuelson is vermoeid, daarom heeft hij met de training ook bijna niets gedaan. We sparen hem voor de wedstrijd", vertelde De Haan woensdag. "Hij moet zelf aangeven hoe lang hij het vol houdt tegen Frankrijk. Ik denk dat Urby zeker een uur kan spelen. Daarna breng ik Braafheid waarschijnlijk in de ploeg."

Aissati bekeek net als Emanuelson de afsluitende training vanaf de kant. De 17-jarige PSV'er was moe en duizelig. "Maar hij zal het wel redden om op tijd fit te zijn", aldus De Haan. De verwachting is dat Jong Oranje donderdag in dezelfde samenstelling begint als in de laatste wedstrijd tegen Italië (1-0).

Vermoedelijke opstelling Jong Oranje: Vermeer; Tiendalli, Luirink, Vlaar en Emanuelson; Aissati, De Zeeuw en Schaars; Hofs, Huntelaar en Castelen

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen