Van Hanegem: "Durf geen euro te zetten op Oranje"

28 augustus 2017, 10:26

Willem van Hanegem ziet het somber in voor Oranje. Het Nederlands elftal vervolgt de kwalificatiecyclus voor het WK 2018 in Rusland komende donderdag met een uitwedstrijd tegen Frankrijk. De ploeg van bondscoach Dick Advocaat moet eigenlijk winnen om kans te houden op deelname aan de mondiale titelstrijd.

"Of we donderdag in Saint-Denis van Frankrijk kunnen winnen? Ik hoop het, maar zou er eerlijk gezegd geen euro op durven zetten", schrijft Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "In het verleden zag je vaak dat die Fransen een beetje de neiging hebben om iets te lichtzinnig om te gaan met bepaalde wedstrijden, maar nu ze vlak voor de zomer al hebben verloren van Zweden, denk ik niet dat ze ons donderdag zullen onderschatten."

"Een scherp Frankrijk, dat is normaal gesproken toch echt te sterk voor het huidige Nederlands elftal. Bondscoach Dick Advocaat zal waarschijnlijk alles dichttimmeren en dan gokken op één geniaal moment van Arjen Robben", stelt Van Hanegem. "Ik hoorde hem deze week tijdens een persconferentie zeggen dat we vooral niet zo bang moeten zijn, de borst een keer vooruit moeten doen. Nou, dan ben ik benieuwd hoe we voor de dag willen komen. Inderdaad met de borst vooruit of weggedoken in de loopgraven."

Van Hanegem kan zich niet volledig vinden in het selectiebeleid van Advocaat. "Karim Rekik bij Hertha BSC en Nathan Aké bij Bournemouth zag ik kinderlijke fouten maken, waar je bij spelers als Mbappé, Griezmann, Giroud, of Lacazette niet mee aan hoeft te komen. In deze groep mis ik weer Erik Pieters. Leg mij eens uit waarom hij nooit wordt geselecteerd, terwijl hij al jarenlang moeiteloos meedraait in de Premier League. En Leroy Fer met al zijn fysieke kracht, gewoon basisspeler bij Swansea, die had ook niet misstaan.

"Bovendien moeten we het hebben van een bevlieging en dan had je best aan Eljero Elia of Ryan Babel kunnen denken. Die doen dingen op gevoel, op intuïtie", vervolgt Van Hanegem. "Advocaat kiest juist weer voor Memphis Depay, die ons en vooral hem tegen Ivoorkust en Luxemburg zo teleurgesteld had. Nee, ik heb persoonlijk niets speciaals met Pieters, Fer, Elia en Babel, want dat roepen ze dan wel weer ergens aan tafel bij zo'n saai praatprogramma. Ik snap gewoon oprecht niet waarom ze er niet bij zijn gehaald voor deze allesbeslissende wedstrijd in Frankrijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen