De beloften en gedane acties van UEFA-voorzitter Ceferin

20 september 2017, 15:38

Aleksander Ceferin bekleedt sinds september 2016 de functie van voorzitter van de UEFA en voelt zich daarom naar eigen zeggen verantwoordelijk voor 'het beschermen van de magie van het voetbal'. "Voordat het te laat is", sprak de Sloveen woensdag op het UEFA-congres in Genève. In zijn toespraak ging de bestuurder in op de veranderingen in het mondiale voetbal.

Beloftes

Ceferin heeft zich met de UEFA ten doel gesteld om alles eerlijker te maken en wil dat doen met bepaalde maatregelen, zoals hij onlangs ook al aangaf. Wat betreft ethiek en solidariteit is er volgens de Sloveense bestuurder nog veel winst te behalen. Hij maakt een indrukkwekkende opsomming van dingen die in zijn ogen beter moeten. "(1) Salarislimieten, (2) belastingzaken, (3) een maximale grootte van selecties, (4) de evolutie van Financial Fair Play, (5) de hervorming van het transfersysteem, (6) het zuiveren van het systeem dat geldstromen controleert, (7) restricties voor premies aan zaakwaarnemers, (8) belasting op transfers, die vervolgens geïnvesteerd kan worden in amateur- en vrouwenvoetbal, (9) verhuurbeperkingen, (10) een verbod op gedeelde eigenaren van clubs en (11) het versterken van de loyaliteit bij spelers."

"We staan absoluut open voor veranderingen die de wereld van het voetbal mooier kunnen maken", benadrukt Ceferin aansluitend. "We tonen empathie en betrokkenheid en wachten op bepaalde vlakken op groen licht. Ik ben ervan overtuigd dat dingen snel zullen veranderen. Het momentum is er. Nu is het aan ons om dat uit te buiten. Ik kan iedereen verzekeren dat die intentie er is. Het creëren van de perfecte balans is nog altijd mijn doel, zoals ik altijd tijdens mijn campagne zei."

Gedane acties

Ceferin staat nu één jaar en zes dagen aan het bewind bij de UEFA. "Mijn en uw acties spreken luider dan mijn woorden", aldus de Sloveen, die ook voorbeelden noemt van dingen die sinds zijn aanstelling al gedaan zijn. "(1) We hebben programma's gelanceerd voor social fair play, met de nadruk op diversiteit, integratie en kinderbescherming. (2) We hebben onze statuten herzien en (3) de nationale bonden meer autoriteit gegeven. (4) We hebben ethiek stukken belangrijker gemaakt. Bijvoorbeeld in bidprocedures voor alle competities. Dat lijkt een normale verandering, maar de UEFA heeft serieuze maatregelen genomen tegen politieke spelletjes. (5) Er zijn nieuwe stappen gezet op het gebied van professionaliteit en transparantie. (6) Tot slot zijn we continu in gesprek met onze partners en zijn we het vertrouwen aan het terugwinnen."

"We zijn weer een team, vol harmonie", roept Ceferin afsluitend. De Sloveen won de verkiezingsstrijd vorig jaar van Michael van Praag, de preses van de KNVB, en doet duidelijk zijn best om zijn beloftes waar te maken.

[photo,100787,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen