Gerbrands: "Onze omzet loopt terug, dat is duidelijk"

30 september 2017, 13:19

Het mislopen van Europees voetbal heeft voor PSV een flinke streep door de rekening betekend, zo geeft algemeen directeur Toon Gerbrands van de club aan. De beleidsbepaler erkent dat er door het echec in de voorronde van de Europa League een gat in de begroting is ontstaan. PSV probeert de situatie op te lossen door spelers te verkopen.

Het missen van Europees voetbal is voor PSV een duur grapje, het kost de club ongeveer vijf miljoen euro. "Dit kost ons veel geld en we hebben nog tot 1 juli om dat in te lopen, bijvoorbeeld via verkopen van spelers", vertelt Gerbrands aan het Eindhovens Dagblad. "Dat er verschillende bedragen in de media zijn geweest, heeft te maken met welke posten je nu wel of niet meetelt en of je er ook de kosten uithaalt. Onze omzet loopt dit seizoen terug, dat is duidelijk. We kunnen nog meer uit ons stadion en onze sponsoring halen, maar de meeste inkomsten komen uit het voetbalbedrijf. Europees kunnen wij ons allang niet meer meten met de top. Over een begroting als de onze praat je in Engeland als het alleen om tv-gelden bij een club gaat. Dat is helaas de realiteit." 

Gerbrands spreekt zich eveneens uit over de activiteiten van PSV op de transfermarkt. De club wilde een linksback halen na het vertrek van Jetro Willems, maar slaagde daar niet in. "Het geld was er en we waren met clubs in gesprek en dachten ook dat het goed zou komen. Optie een, twee en drie zijn echter afgevallen. We hebben alles geprobeerd, tot de laatste transferdag. Op een gegeven moment hebben we besloten niets meer te doen. We gaan niet halen om het halen. We zijn deze zomer, ook bij de geplande verkoop van Luuk de Jong, een paar keer negatief verrast. Het contract van De Jong heb ik zelf nog gezien. Ineens gaat het dan niet door. We moeten hier lering uit trekken voor de toekomst, het lijkt of er qua moraliteit dingen veranderd zijn." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen