Utrecht en NAC delen de punten in fraai spektakelstuk

29 oktober 2017, 16:33

In een wervelende en doelpuntrijke wedstrijd hebben FC Utrecht en NAC allebei een punt gepakt. De absolute hoofdrol in de Domstad was weggelegd voor Willem Janssen. De aanvoerder mocht zich een tegentreffer aanrekenen, maakte zelf een goal en raakte na rust tot twee keer toe de lat. Het eindigde in de Galgenwaard in 2-2.

Het was een frustrerende middag voor iedere FC Utrecht-supporter. Ondanks een vroeg doelpunt uit een corner van Janssen was het NAC dat zich goed terugknokte en vooral profiteerde van het foutenfestijn bij de thuisploeg. Via Mounir El Allouchi en Giovanni Korte kwamen de bezoekers uit Breda op voorsprong (1-2) op een perfect moment, vlak na rust.

Het liep al niet bij FC Utrecht, waar smaakmakers als Yassin Ayoub en Zakaria Labyad hun niveau duidelijk niet haalden. Het leidde tot heel veel irritatie, ook op de tribunes. Scheidsrechter Christiaan Bax kon niets goed doen in een wedstrijd die hard was en op en neer ging. Het was geen moment saai in de Galgenwaard.

Maar in de slotfase viel dan toch de verdiende gelijkmaker via Nick Venema. De invaller kon de bal eenvoudig binnentikken op aangeven van Labyad in een vlijmscherpe counter. Toen Utrecht ging geloven in een overwinning,  snoepten de mannen van Stijn Vreven zelfs nog bijna drie punten weg toen Mark van der Maarel de bal bijna in eigen doel tikte (paal). Maar het bleef bij een gelijkspel (2-2) in een mooi spektakelstuk in de Galgenwaard.