AZ knokt zich naar late zege in Heerenveen dankzij Til

29 oktober 2017, 18:53

Aan de hand van Guus Til (twee goals) heeft AZ een belangrijke overwinning behaald. Op bezoek bij sc Heerenveen werd het 1-2 na een vroege treffer van de Friezen. Dankzij de zege klimt AZ naar de vierde plek op de ranglijst.

Het was een mooi affiche op papier, tussen twee ploegen die beide de aansluiting wilden behouden naar de (sub)top. Maar op voetbalvlak viel het duel tussen de nummer 7 en 6 al snel tegen. Het was erg slordig en rommelig, de passing verliep aan beide kanten veel te gehaast. Spelers als Wout Weghorst (AZ) en Martin Odegaard (Heerenveen) haalden duidelijk hun niveau niet.

Maar saai was het allesbehalve. Na ruim twintig minuten spelen kwam Heerenveen verdiend op voorsprong in eigen huis. Michel Vlap, die zijn basisdebuut maakte namens de Friezen, kwam goed door vanaf de linkerkant en schoot de bal na een combinatie in de bovenhoek: 1-0. Even later tekende hij bijna voor zijn tweede goal, maar de vleugelspeler zag zijn inzet geblokt worden.

Toch was het niet de thuisploeg die beter begon te spelen na de openingstreffer. Integendeel: Heerenveen zakte terug en nam overal waar het kon ruim de tijd. AZ ging meer op zoek naar de aanval en kwam langzaam beter in de wedstrijd. Zeker na het uitvallen van Kik Pierie en de invalbeurt van Lucas Woudenberg, kreeg Heerenveen het erg lastig op linksachter. De gelijkmaker van Til werd ook aan die kant voorbereid. Op aangegeven van Jonas Svensson was het een simpele intikker voor de middenvelder: 1-1.{image[322125][right-half][]}

Toen het duel op een gelijkspel leek af te stevenen, sloeg een gretig en offensief AZ vlak voor tijd nog een keer toe. Opnieuw was het Til, nu bij de tweede paal, die vrij kon binnenschieten. Een verdiende zege voor de Alkmaarders in het Abe Lenstra Stadion. Dankzij de drie punten passeert het elftal van John van den Brom zowel Feyenoord als Vitesse op de ranglijst. Heerenveen staat momenteel op de 9e plek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen