Champions League: wie kunnen zich plaatsen voor laatste 16?

31 oktober 2017, 13:08

Maar liefst elf ploegen kunnen zich in de vierde speelronde van de Champions League al plaatsen voor de laatste zestien. Met name dinsdag kan bij een flink aantal clubs mogelijk de vlag al uit en weten zij dat ze overwinteren in het miljoenenbal. 

Dinsdag

{image[321823][right-half][]}Groep A

Manchester United (9 punten) – Benfica (0 punten)

José Mourinho staat met Manchester United op pole-position in Groep A. In de volgende scenario's zijn de Engelsen verzekerd van de achtste finale: Manchester United wint op Old Trafford van het puntloze Benfica, én CSKA Moskou weet niet te winnen bij FC Basel. Óf: Manchester United speelt gelijk tegen de Portugezen, en CSKA verliest in Zwitserland.

FC Basel (6 punten) – CSKA Moskou (3 punten)

FC Basel weet ook hoe dinsdag de volgende ronde te bereiken: de werkgever van Ricky van Wolfswinkel moet zelf winnen en hopen dat Manchester United niet verliest van Benfica.

{image[321820][right-half][]}Groep B

Paris Saint-Germain (9 punten) – Anderlecht (0 punten)

De opdracht van het ongenaakbare Paris Saint-Germain om de volgende ronde te bereiken is simpel: zelf moeten de Fransen in eigen huis winnen van Anderlecht, en mag Celtic dat niet doen tegen Bayern München. Een gelijkspel voor PSG is ook voldoende, mits Celtic verliest.

Celtic (3 punten) – Bayern München (6 punten)

Dit is één van de meest interessante potjes op de dinsdagavond. Bayern München kan zich plaatsen voor de knock-outfase, terwijl Celtic speelt voor zijn laatste kans om bij de bovenste twee in groep B te eindigen. Voor Bayern is alles koek en ei wanneer Der Rekordmeister zelf wint in Schotland en PSG niet verliest. Logischerwijs valt dan ook het doek voor Celtic.

{image[321822][right-half][]}Groep C

AS Roma (5 punten) – Chelsea (7 punten)

Chelsea is in groep C de enige ploeg die zich na vier poulewedstrijden kan verzekeren van overwintering in de Champions Leauge. De Engelse kampioen heeft daarbij wel een overwinning op bezoek bij AS Roma voor nodig.

Atlético Madrid (2 punten) – FK Karabakh (1 punt)

Voor FK Karabakh kan het doek vallen wanneer de kampioen van Azerbeidzjan verliest van Atlético Madrid en Roma wint van Chelsea. Atlético zal zelf in het spoor moeten blijven van Roma en Chelsea en mag zich daarom niet andermaal verslikken in Karabakh.

{image[321819][right-half][]}Groep D

Olympiakos Piraeus (0 punten) – FC Barcelona (9 punten)

Niemand twijfelt aan een overwinning van FC Barcelona in Griekenland. Als er inderdaad geen gekke dingen gebeuren en Juventus wint van Sporting Portugal, dan zien we Barça terug voor de loting van de eerste ronde in de knock-outfase

Sporting Portugal (3 punten) – Juventus (6 punten)

Juventus kan zich eveneens kwalificeren, als de Oude Dame Sporting Portugal klopt en Barcelona niet verliest van Olympiakos. Maar de verliezend finalist van vorig seizoen weet ook dat de ploeg van Bas Dost voor zijn laatste kans vecht.

Woensdag

{image[320466][right-half][]}Groep E

Liverpool (5 punten) – Maribor (1 punt)

Het enige wat in groep E beslecht kan worden is de uitschakeling van Maribor. Dat is het geval bij een nederlaag tegen Liverpool, en winst van Spartak Moskou bij Sevilla.

Sevilla (4 punten) – Spartak Moskou (5 punten)

Iedereen rekent woensdag op een zege van Liverpool, en dan is het kijken wie in het meest in het spoor blijft: Sevilla of Spartak. De winnaar krijgt de beste papieren voor het bereiken van de laatste zestien.

{image[321802][right-half][]}Groep F

Shaktar Donetsk (6 punten) – Feyenoord (0 punten)

Overwintering in de Champions League heeft Feyenoord allang uit het hoofd gezet, maar als de Rotterdammers woensdag niet winnen van Shaktar is dat ook officieel een feit. Het bereiken van de Europa League is in theorie mogelijk. Een nederlaag in Oekraïne maakt ook dat een utopie, al is het dan nog niet officieel.

Napoli (3 punten) – Manchester City (9 punten)

Manchester City heeft op bezoek bij Napoli een puntje nodig om te overwinteren in de Champions League. The Citizens hebben in Napoli een veel geroemde tegenstander,  die het gat met Shaktar niet tot zes punten wil laten groeien.

{image[321327][right-half][]}Groep G

Besiktas (9 punten) – AS Monaco (1 punt)

Besiktas blijkt met afstand de sterkste in groep G. Winnen van AS Monaco, en de volgende ronde is binnen. Een gelijkspel volstaat ook, mits RB Leipzig wint van FC Porto. De Monegasken spelen voor hun laatste kans om nog wat van het Champions League-avontuur te maken.

FC Porto (3 punten) – RB Leipzig (4 punten)

Leipzig kan als debutant in het belangrijkste clubtoernooi een enorm voorschot nemen op het bereiken van de achtste finale. Die kan de Duitsers nauwelijks meer ontgaan, als de ploeg wint op bezoek bij Porto. Andere kant van de medaille is dat Leipzig bij een nederlaag niet alles meer in eigen hand heeft.

{image[320835][right-half][]}Groep H

Tottenham Hotspur (7 punten) – Real Madrid (7 punten)

De winnaar van deze kraker op Wembley weet zich ook na de winter verzekerd van de Champions League. De verliezer hoeft zich geen zorgen maken, omdat de voorsprong halverwege de poulefase op Borussia Dortmund en APOEL Nicosia met zes punten enorm is. Bij een gelijkspel gaat de definitieve beslissing om de bovenste plaatsen in de volgende speelronde vallen.

Borussia Dortmund (1 punt) – APOEL Nicosia (1 punt)

Het duel tussen Borussia Dortmund en APOEL Nicosia staat in eerste instantie in het teken van het te vergeven Europa League-ticket. Tottenham Hotspur en Real Madrid lijken al te ver weg. Bovendien zal BVB het blazoen, na het tegenvallende gelijkspel in Cyprus, voor eigen publiek op willen poetsen.

Alles op een rijtje

Wie kunnen zich kwalificeren?: Manchester United, FC Basel, Paris Saint-Germain, Bayern München, Chelsea, FC Barcelona, Juventus, Manchester City, Besiktas, Tottenham Hotspur en Real Madrid

Voor wie kan het doek vallen in de Champions League?: CSKA Moskou, Benfica, Celtic, Anderlecht,  Karabakh, Sporting Portugal, Olympiakos Piraeus, Maribor, Feyenoord, Borussia Dortmund en APOEL Nicosia.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen