Bergwijn geeft eigen oordeel: "Het was een penalty"

5 november 2017, 21:00

Super Sunday werd alleen voor PSV een super zondag. De Eindhovenaren worstelden zich zondagmiddag los van een dapper FC Twente (4-3) en hebben zodoende een ruime voorsprong op Ajax en Feyenoord. Steven Bergwijn (20) was bij twee van de vier PSV-doelpunten betrokken. Hij bereidde de goal van Jürgen Locadia voor, en speelde de hoofdrol bij een discutabel gegeven strafschop. "Het was een penalty", aldus de hoofdrolspeler.

"Op De Herdgang keken we de wedstrijd van Feyenoord", vertelt Bergwijn aan FCUpdate.nl. "Het resultaat van Ajax hoorde ik aan de reactie van het stadion. Al dacht ik dat het 1-1 was gebleven. Maar het was dus nog mooier. Onbewust zorgde dat misschien wel voor meer druk bij ons."

In duel met Hidde ter Avest ging hij naar de grond en wees arbiter Dennis Higler naar de stip. "Het was een penalty", stelt Bergwijn. "Ik wil de wegdraaien en met links binnenschieten, maar ik werd naar beneden getrokken. Ik vond het een terechte strafschop."

Constant wisselen

Over zijn verdere optreden is Bergwijn duidelijk: "Het was niet mijn beste wedstrijd." De manier waarop PSV speelde, kan hem wél bekoren. Op papier kwam Bergwijn vanaf de flank, maar in praktijk wisselde hij constant met Locadia en Hirving Lozano. De ene keer stond hij op links, dan op rechts en dan weer in de spits. "Alle drie kunnen we overal uit de voeten, dat maakt het lastig voor de tegenstander."

Onlangs werd Bergwijn door Aad de Mos al eens vergeleken met oud-PSV'er Dries Mertens. "Dat heb ik niet meegekregen, maar hij is een geweldige voetballer. Het is fantastisch hoe hij het doet. Zijn speelstijl is lekker actie maken en naar binnentrekken, maar hij staat ook vaak in de spits." Of Bergwijn zichzelf ook op Mertens vindt lijken? "Als jullie het zeggen...", blijft hij bescheiden.

Golden Boy

Door: Steven Koelma

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen