Kromkamp lijkt basisplaats kwijt aan Heitinga

5 juni 2006, 00:57

Het krediet van Jan Kromkamp bij Marco van Basten lijkt, exact een week voordat Oranje moet aantreden tegen Servië-Montenegro, op. De rechtsback werd tegen Australië al in de rust naar de kant gehaald en vervangen door John Heitinga, die vervolgens een prima indruk achterliet. FCUpdate.nl sprak met een opgetogen Ajacied en een sombere Kromkamp. "Het zou best kunnen dat ik mijn basisplaats nu kwijt ben."

Kromkamp stond in de basis tegen Kameroen, Mexico en Australië maar toch lijkt juist hij een week voor het WK zijn basisplaats te hebben verloren. Tegen Australië speelde de Liverpool-verdediger zeer ongelukkig en zijn vroege wissel voorspelt niet veel goeds. "Wat ik dacht toen ik er uit gehaald werd? Ach, er schieten een heleboel dingen door je hoofd. Van Basten heeft niet uitgelegd waarom ik er uit ging, dus de exacte reden weet ik niet. Die weet niemand, behalve de bondscoach."

John Heitinga, die koud in het veld zelfs de 2-0 op zijn schoen had, wordt niet warm of koud van de suggesties dat hij Kromkamp uit de basis zou hebben gespeeld. "Oh, weet ik niet", reageert hij op de vraag of hij nu de rechtsback van Oranje is. "Ik trek geen conclusies, dit zou je aan de bondscoach moeten vragen."

Ook Kromkamp probeert vooral positief te blijven. "In zo'n wedstrijd heb je altijd positieve en negatieve dingen. We weten wat er beter moet en als team zijn we bezig om de negatieve dingen er uit te halen. Over een week moeten we er staan, dat is het belangrijkste."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen