De Boer wimpelt Oranje af: "Ik wil op het veld werken"

21 november 2017, 09:06

De KNVB kan in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach de naam van Frank de Boer doorstrepen. De clubloze trainer zegt op het moment geen trek te hebben in de vacature bij het Nederlands elftal. Dick Advocaat maakte dinsdag officieel bekend dat hij stopt als bondscoach.

"Ik ben een coach die op het veld wil werken", licht De Boer toe tegen de Spaanse krant Sport. "Met een nationale ploeg zijn er alleen om de twee, drie maanden wedstrijden. Dat komt op dit moment niet in mijn plannen voor."

Met andere woorden: De Boer wil bij een club aan de slag. De Spaanse competitie is een optie voor hem. "De stijl van spelen in Spanje is mijn favoriet. Er is altijd een goede techniek, er spelen goede spelers en ik denk dat ik hier kan werken als coach. Maar er zijn ook andere interessante competities, zoals Duitsland."

Ondertussen zal de KNVB op zoeken naar een bondscoach, die Oranje naar het EK 2020 moet leiden. De Boer tipt dat het Nederlandse voetbal geduld moet hebben. "Er zijn altijd periodes die niet goed gaan. In zo'n periode zitten we nu. We hebben geen hele goede generatie en dat moeten we accepteren, ook al is dat moeilijk. Je moet geduld hebben, weten wat er moet veranderen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen