Verbeek: "Verheijen een ramp voor het Nederlandse voetbal"

4 december 2017, 08:56   Bijgewerkt: 4 december 2017, 17:20

Gertjan Verbeek is helemaal klaar met de periodiseringsleer van Raymond Verheijen. Volgens de trainer van FC Twente zijn de Nederlandse clubs doorgeslagen als het gaat om de verhouding tussen rust en arbeid. "Verheijen is een ramp voor het Nederlandse voetbal."

Volgens de oefenmeester wordt er niet goed genoeg getraind in de schema's van de inspanningsfysioloog. "Hij biedt trainers een pakket aan en scheert daarbij iedereen over één kam. Trainers die zijn visie volgen, voeren een kunstje op en kijken niet verder. Toen ik bij Feyenoord werkte, bepaalde hij als inspanningsfysioloog of de trainers 'groot of klein' moesten trainen. Terwijl zo'n man ondersteunend moet zijn en niet bepalend. Niemand kan van een afstandje bepalen wat er wordt gevraagd", aldus de coach tegenover Tubantia.

Een mooi voorbeeld voor Verbeek was het oefenduel tegen VfL Wolfsburg met FC Twente, daags na de 4-3 nederlaag tegen PSV. Daar werd volgens hem het verschil pijnlijk duidelijk. "PSV heeft betere spelers en een betere ploeg dan Wolfsburg. Tegen PSV konden wij er soms heel aardig onderuit voetballen, maar drie dagen later werden we door Wolfsburg op elke plek van het veld 90 minuten lang opgejaagd. We konden de bal nog niet drie keer naar dezelfde kleur spelen.''

De uitspraken van Verbeek zijn opvallend aangezien de trainingsmethode van Verheijen ook zijn verweven in de opleiding van de KNVB. Daarnaast volgden ook trainers als Guus Hiddink, Dick Advocaat en ook Peter Bosz zijn schema's. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen