Gisteren gemist: Ajax slaat slag, Fortuna tweede in JL

5 december 2017, 00:44

In de nieuwe rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl iedere dag het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten van maandagavond 4 december.

Ajax haalt aanvaller van Mechelen

Het belangrijkste nieuws van de maandagavond was de transfer van Boureima Hassane Bandé naar Ajax. De negentienjarige aanvaller van KV Mechelen werd maandag gepresenteerd in Amsterdam, maar draagt pas vanaf komende zomer het shirt van Ajax. Hij heeft een contract voor vijf jaar gesigneerd.

Overmars in zijn nopjes met Bandé

Volgens KV Mechelen stond de international van Burkina Faso in de belangstelling van tientallen clubs. Mede daardoor is Ajax-directeur Marc Overmars zeer content met de afgeronde transfer.

Kameroen-coach Broos ontslagen

Hugo Broos lag vorige week nog in de clinch met Ajax-keeper Andre Onana en heeft niet lang daarna zijn biezen moeten pakken. Maandag werd bekend dat de bondscoach van Kameroen daags voor Sinterklaas de zak heeft gekregen van de leiding van de bond. Eerder dit jaar won hij met het land nog de Afrika Cup.

Liverpool loot Everton in de FA Cup

De loting voor de derde ronde van de FA Cup is maandag verricht en heeft een heerlijke affiche opgeleverd. Als één van de eerste duels rolde Liverpool tegen Everton uit de koker. De duels worden in het weekend van 5, 6 en 7 januari 2018 afgewerkt. Titelhouder Arsenal gaat op bezoek bij Nottingham Forest.

Fortuna Sittard klimt naar tweede plaats

In het bovenste gedeelte van het linkerrijtje van de Jupiler League heeft Fortuna Sittard uitstekende zaken gedaan. Bij rust stonden de Limburgers nog met 2-0 achter bij Jong PSV, maar na negentig minuten stond er een 2-3 eindstand op het scorebord. Daardoor staat Fortuna nu tweede in de competitie. Ondertussen won FC Emmen met 1-2 bij hekkensluiter Jong FC Utrecht.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen