Kezman droomt met Servië van WK-finale

5 juni 2006, 22:12

Mateja Kezman staat deze week in het middelpunt van de belangstelling. Door zijn verleden bij PSV heeft de ontmoeting met Nederland, komende zondag, een extra lading. "Ik heb nog veel vrienden in Nederland, maar ik wil koste wat kost scoren", zegt de spits van Servië-Montenegro.

"De wedstrijd tegen Nederland zal voor mij heel emotioneel zijn", blikt Kezman vooruit op het duel met Oranje. "Als voetballer ben ik opgegroeid in Nederland. Ik kwam als 19-jarige jongen in Eindhoven en ik heb daar vier geweldige jaren gehad. Ik heb veel prijzen gewonnen en veel records gebroken. Ik ken nog veel mensen uit mijn tijd in Nederland en ik kijk er naar uit om tegen een aantal van hen te spelen op het WK."

Ondanks zijn liefde voor Nederland heeft Kezman slechts één doel: scoren. "Misschien is het een voordeel dat ik de Nederlandse mentaliteit ken. Ik kan onze bondscoach wellicht wat tips geven. Ik begrijp dat de verwachtingen ook in Nederland hooggespannen zijn, maar ik ben vastbesloten om te gaan scoren."

Kezman denkt dat zijn land uit kan groeien tot dé sensatie van het toernooi. "We zitten in een zware groep, maar in mijn ogen zijn er in onze poule geen uitgesproken favorieten. Iedereen kan van iedereen winnen. Wij hebben in ieder geval genoeg redenen om optimistisch te zijn. In de kwalificatiepoule hebben we Spanje verslagen en dat geeft vertrouwen. Als we de groep eenmaal achter ons gelaten hebben, kan er van alles gebeuren. De WK-finale, op 9 juni, is mogelijk. Daar droom ik van."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen