Groep G: FC Porto legt Monaco over de knie en overwintert

6 december 2017, 23:04

FC Porto volgt Besiktas naar de laatste zestien van de Champions League. In eigen huis wonnen de Portugezen met 5-2 van AS Monaco, dat al uitgeschakeld was. RB Leizpig ging in eigen huis met 1-2 onderuit tegen Besiktas en mag zich melden in de Europa League.

FC Porto - AS Monaco 5-2

Zo soepel als alles verliep voor AS Monaco in het vorige Champions League-seizoen, zo stroef gaat het dit jaar. De eerste helft tegen FC Porto onderstreepte dat nog maar eens. Vincent Aboubakar was in het eerste halfuur tweemaal trefzeker. Na een aanvaring tussen Felipe en Rachid Ghezzal, waarbij beide spelers rood kregen, werd het voor de pauze ook nog 3-0 via Yacine Brahimi. Na de pauze deed Kamil Glik wel wat terug vanaf elf meter, maar Alex Telles herstelde al snel de marge van drie. Radamel Falcao maakte nog de 4-2, maar door de vijfde Portugese goal van ging het Champions League-avontuur van de Monegasken als een nachtkaars uit. 

RB Leipzig - Besiktas 1-2

Het al geplaatste Besiktas was niet van plan om het RB Leipzig makkelijk te maken. Jeremain Lens werd al snel onreglementair afgestopt, waarna Álvaro Negredo raak schoot vanaf de strafschopstip. Leipzig kreeg wel zat kansen op de gelijkmaker, maar doelman Tolga Zengin had een topavond en verrichtte veel reddingen. Uitgerekend kort na een tweede gele kaart voor Stefan Ilsanker maakte Leipzig toch nog gelijk. Naby Keita was de gevierde man. Toch trokken de Turken aan het langste eind via een late goal van Anderson Talisca

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen