Groep L: Zenit klopt Sociedad en is overtuigend poulewinnaar

7 december 2017, 23:28

Zenit St. Petersburg heeft groep L van de Europa League gewonnen. De Russen boekten donderdag op bezoek bij naaste concurrent Real Sociedad een 1-3 zege. De al uitgeschakelde clubs Vardar Skopje en Rosenborg hielden elkaar in evenwicht (1-1)

Real Sociedad - Zenit St. Petersburg 1-3

Real Sociedad en Zenit St. Petersburg speelden om de groepswinst. Beide ploegen lieten zien waarom zij zich melden in de knock-outfase. Al ging Sociedad-doelman Geronimo Rulli bij de 0-1 van Zenit de fout in. Hij verwerkte een schot slecht en stelde Aleksandr Yerokhin in staat om de Russen aan de voorsprong te helpen. De gelijkmaker viel in de tweede helft, na goed voorbereidend werk van Adnan Januzaj. Willan José stond op de goede plaats om de bal binnen tikken. Veruit de mooiste goal kwam op naam van Branislav Ivanovic. De oud-speler van Chelsea stond helemaal vrij nadat een afgeslagen vrije trap terugkwam in het strafschopgebied. Met een omhaal klopte hij Rulli voor de tweede keer. Met een solo door de defensie van Sociedad besliste invaller Leandro Paredes het duel, in het voordeel van de Russen.

Vardar Skopje – Rosenborg 1-1

Vardar, het lelijke eendje van de Europa League, kende een bliksemstart. Ytalo opende de score, en er bleven kansen komen voor de Macedoniërs. Het eveneens uitgeschakelde Rosenborg stond te schutteren, maar kwam in de laatste seconden van de eerste helft toch op gelijke hoogte. Nicklas Bendtner schoot een strafschop tegen de touwen. Niet dat Rosenborg daarmee wakker was geschud. Ook in de tweede helft was het onder de maat. Maar Vardar wist daarvan niet te profiteren. Voor Vardar betekende de remise wel het eerste en enige puntje van deze groepsfase.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen