Advocaat erg blij met Sparta, maar: "Het wordt moeilijk"

27 december 2017, 09:04   Bijgewerkt: 27 december 2017, 12:11

Dick Advocaat is een man van de wereld: van de grote clubs en van de clubs met het grote geld. Rond kerst liet de Hagenaar zijn clubhart echter spreken, met de terugkeer naar één van zijn oude liefdes Sparta. De 70-jarige oefenmeester is blij met zijn nieuwe werkgever, maar ziet wel meteen de immens grote uitdaging: "Het wordt moeilijk."

"Ik heb de laatste twee wedstrijden van Sparta goed bekeken. De uitslagen hebben duidelijk gemaakt dat het aan kwaliteit ontbreekt. Daarmee zeg ik niks geks. Die conclusie heeft iedereen getrokken," begint Advocaat zijn lezing over de Rotterdammers tegen De Telegraaf. "Ik werd niet vrolijk van de beelden, maar we weten wat er moet gebeuren."

Advocaat refereert hiermee aan de aanzienlijke nederlagen van de afgelopen Eredivisie-speelronden: 7-0 tegen Feyenoord en 4-0 tegen FC Groningen. Om Sparta te behoeden voor degradatie wil Advocaat zich roeren op de winterse transfermarkt. "We zullen met elkaar ook creatief te werk moeten gaan om een aantal versterkingen te krijgen.  Er is gelukkig wel wat mogelijk, zo is mij verzekerd."

Ondanks deze penibele situatie op Het Kasteel heeft Advocaat niet lang getwijfeld. "Voor een paar clubs heb ik natuurlijk een zwak. ADO Den Haag in de eerste plaats, maar Sparta ook vanwege mijn tijd als speler. Maar ik geef eerlijk toe dat Sparta niet in mijn hoofd zat. Pas na de nederlaag tegen Feyenoord klopte de club bij mij aan", licht Advocaat de gang van zaken toe.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen