Cuevas thuis bij Twente: "In eerste uitdaging denk ik geslaagd"

5 januari 2018, 09:10   Bijgewerkt: 5 januari 2018, 09:15

Cristian Cuevas voelt zich thuis bij FC Twente. De linksback debuteerde eind september voor de Tukkers en speelde zich vervolgens in de basis van de huidige nummer zestien van de Eredivisie. "In de laatste drie maanden is er veel gebeurd."

Daarmee doelt de 22-jarige Chileen op de resultaten en de start. "Het begin was moeilijk. Als nieuwe speler moet je zoeken naar de juiste connectie met de andere spelers", vertelt Cuevas op de website van FC Twente. "Ik merk dat ik groei in mijn rol en voel me thuis. In mijn eerste uitdaging ben ik denk ik geslaagd."

Twente huurt de vleugelverdediger van Huachipato Sadp, een club uit Cuevas' vaderland. "Na mijn periode in België wilde ik een nieuwe start maken. Toen FC Twente zich meldde – Felipe Gutierrez (oud-speler van Twente, red.) heeft me veel verteld – hoefde ik geen twee keer na te denken. De sfeer in het stadion is echt geweldig, ongelooflijke passie. Dat we tegen Ajax in de slotfase scoorden komt niet alleen door het team. Je voelt dat de supporters je vooruit duwen, dat is geweldig om mee te maken."

Momenteel bereidt Cuevas zich met Twente in het Spaanse San Pedro del Pinatar voor op de tweede seizoenshelft van de Eredivisie. "Over de positie waar we staan zijn we natuurlijk teleurgesteld. We moeten punten pakken. Dan wordt er nog meer gevraagd, dan moet je vechten en altijd 100% geven. Hier in Spanje train je meer dan normaal en je bent de hele week bij elkaar. Iedereen moet klaar zijn voor de tweede helft van het seizoen. Hard werken om je met zijn allen te verbeteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen