Achilles '29 wil competitie hervatten, maar onduidelijk is met wie

10 januari 2018, 11:26

De curator die het faillissement van Achilles '29 begeleidt, heeft het contract van alle spelers per direct opgezegd. Daarmee is de kans groot dat de club komend weekend tijdens de hervatting van de Tweede Divisie met een 'campingelftal' moet aantreden op bezoek bij FC Lienden. 

Spelers lieten eerder al weten niet meer in actie te willen komen voor de failliete club uit Groesbeek, omdat ze zich voorgelogen voelen. Toch gaat de wedstrijd op het derde niveau van Nederland vermoedelijk gewoon door: "We hebben vijfhonderd voetballende leden", stelt bestuurslid Elrie Bakker-Derks tegenover tweededivisie.nl over het feit dat haar club gewoon wil voetballen. 

Om hun salaris alsnog te ontvangen, kunnen de spelers op bezoek gaan bij de uitkeringsinstantie van het UWV. Onduidelijk is nog of zij tussentijds mogen overstappen naar een andere club, omdat veel spelers als amateur staan ingeschreven bij de KNVB. Zij mogen in dat geval alleen in de zomer een overstap maken, tenzij de voetbalbond hen dispensatie verleent.

Op het twitteraccount maakt Achilles '29 'gewoon' melding van de wedstrijd van komend weekend. Onduidelijk is wie er in het veld zal staan tegen de mannen van Hans Kraaij Jr.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen