Crouch wil schitteren op WK

Ger
7 juni 2006, 13:11

Peter Crouch kijkt vol vertrouwen uit naar zijn eerste optreden tijdens het WK in Duitsland. De spits van Liverpool heeft van de Engelse bondscoach Sven-Goran Eriksson de garantie gekregen dat hij in de basis zal starten tegen Paraguay.

De 25-jarige Crouch heeft zijn basisplaats vooral verdiend door zijn hattrick van afgelopen weekeinde in het oefenduel tegen Jamaica. "Ik heb me nog nooit zo zeker gevoeld en dat zie je terug op het veld", aldus Crouch tegen BBC Radio. "Met Liverpool heb ik de FA Cup gewonnen en nu voel ik me thuis in het Engelse team."

Hij gaat verder: "Sven en Rafael Benitez (trainer van Liverpool, red.) zien het in me zitten. Ze hebben nooit aan mijn kwaliteiten getwijfeld. Het feit dat ik me nu goed voel, heb ik voor een groot deel aan die twee mannen te danken. Ik stap nu vol vertrouwen het veld op. Ik wil niet alleen met Liverpool prijzen winnen, maar ook met Engeland actief zijn op grote toernooien."

Crouch ging tegenover de BBC ook in op de verrassende overstap die hij vorig jaar maakte. Van het bescheiden Southampton vertrok hij naar Champions League-winnaar Liverpool. Volgens Crouch was het geen eenvoudige overgang: "Het was frustrerend en het heeft me te veel tijd gekost om me aan te passen. Op de helft van het seizoen kwam de omslag. Ik scoorde mijn eerste goal en vanaf dat moment ben ik telkens beter geworden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen