Rafael van der Vaart weet zeker dat deze speler in de basis staat bij Oranje op het EK

8 mei 2024, 21:03
Foto: © Ziggo Sport

Rafael van der Vaart is ervan overtuigd dat Ian Maatsen volgende maand in de basisopstelling van Oranje op het EK staat. De linksback van Borussia Dortmund, dat dinsdagavond de finale van de Champions League behaalde ten opzichte van Paris Saint-Germain, maakt zoveel indruk dat hij volgens de oud-voetballer een basisplek moet krijgen.

“Gister had ik voor het eerst dat ik dacht: sow…”, zegt Van der Vaart in de voorbeschouwing van de tweede halve finale tussen Real Madrid en Bayern München (2-2 na één wedstrijd). “Hebben we onze linksback voor het Nederlands elftal op het EK dan gevonden?”, vraagt Wytse van der Goot zich direct af.

Artikel gaat verder onder video

De presentator benoemt vervolgens het detail dat Quilindschy Hartman sowieso afwezig is als linksback. Van der Vaart denkt goed na en geeft een stellig antwoord op de vraag of Maatsen in de basis moet staan. “Ja, ja zeker”, knikt de analist. “Het is ook heerlijk dat je keuzes hebt. In principe kan je Daley Blind of Nathan Aké daar neerzetten. Maar het is heerlijk voor een bondscoach om zo’n speler erbij te hebben”, vult Ronald de Boer aan.

De Boer vertelt in zijn analyse bij Ziggo Sport dat hij in eerste instantie helemaal niet te spreken was over Maatsen. “Iedereen dacht na PSV dat Dortmund een maatje te groot was. Toen maakte hij natuurlijk ook best veel fouten, maar sindsdien heeft hij de weg omhoog gevonden”, zo stelt hij.  

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Halst laat tafel schrikken met onthulling over voorbereiding Ajax

"Bizar! Dat mag niet bij een club als Ajax!", zo klinkt het aan tafel bij Rondo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen