Prachtgoals Linssen en Mount doen Zwolle thuis de das om

27 januari 2018, 21:45

Vitesse heeft op bezoek bij PEC Zwolle uitstekende zaken gedaan door met 1-2 te winnen in de hoofdstad van Overijssel. Bryan Linssen en Mason Mount bezorgden de Arnhemmers de zege door op prachtige wijze te scoren. Zwolle deed tussendoor via Younes Namli nog wat terug en kwam vlak voor het einde nog bijna op 2-2 via Stef Nijland die de paal raakte en een bal van de lijn gehaald zag worden. Door de overwinning heeft Vitesse het verschil in punten met PEC teruggebracht tot vijf punten.

De doelstelling van PEC Zwolle voor dit seizoen werd na de overwinning op NAC Breda (1-0) vorige week bijgesteld tot het behalen van Europees voetbal. Want veilig was het al met de tot nu 36 veroverde punten, zo vond de club. Werd er vandaag gewonnen van Vitesse, dan zou het verschil met de nummer zeven van de Eredivisie worden vergroot tot elf punten. Mislopen van de play-offs zou dan eigenlijk niet meer moeten gebeuren.

Vitesse oogde veel gevaarlijker en kwam na precies een half uur spelen op 0-1. Mason Mount had tot de treffer van Linssen nog twee keer Zwolle-keeper Diederik Boer op zijn weg gevonden (een keer na een slim passje van de omstreden Tim Matavz), maar Linssen liet Boer kansloos. Hij nam een pass van Thomas Bruns prachtig uit de lucht aan, draaide weg en haalde vol uit in de verre hoek: 0-1. Het was een tegenslag voor Zwolle, dat net even het initiatief had en tien minuten later ook nog de debuterende Ruben Ligeon uit zag vallen met een op het oog ernstige hamstringblessure.

Zwolle rechtte in de tweede helft echter de rug en ging vol overtuiging op zoek naar de gelijkmaker. Vitesse werd achteruit gedwongen en moest na een krap uur spelen de 1-1 incasseren. Younes Namli had al vaker ruimte gekregen van de Arnhemse verdediging en maakte daar uiteindelijk gebruik van: van een meter of twintig knalde hij de bal in de hoek: 1-1. Deze was verdiend en Zwolle ging door, op zoek naar een voorsprong.

Weer stond Vitesse op voorsprong, deze keer gaf het de leiding niet meer uit handen, al scheelde dat niet veel. Invaller Stef Nijland trof met een mooie poging de buitenkant van de paal en in blessuretijd werd een krachtig schot van hem nog voor de lijn weggehaald. Vitesse bracht Zwolle zo een zeldzame thuisnederlaag toe en haakt weer aan in de subtop.

Opstellingen en beoordelingen*

PEC Zwolle: Diederik Boer 5, Kingsley Ehizibue 6, Dirk Marcellis 5,5, Philippe Sandler 6, Ruben Ligeon 5,5 (41. Nicolas Freire 5,5), Rick Dekker 6, Ryan Thomas 6,5, Mustafa Saymak 6 (83. Piotr Parzyszek -), Younes Namli 6,5, Terell Ondaan 5 (63. Stef Nijland 6), Youness Mokhtar 5.

Vitesse: Remko Pasveer 6, Fankaly Dabo 7, Guram Kashia 6 (77. Maikel van der Werff -), Matthew Miazga 6, Lassana Faye 6, Thulani Serero 6, Thomas Bruns 7, Mason Mount 7,5, Milot Rashica 7,5, Tim Matavz 5 (69. Luc Castaignos 5), Bryan Linssen 6,5 (83. Thomas Oude Kotte -).

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen