De Jong wil naar de subtop, Van 't Schip rekent op schaakspel

10 februari 2018, 00:05

Het duel tussen FC Utrecht en PEC Zwolle is een zeer belangrijke voor beide ploegen, elkaar concurrenten. Het gaat een strijd worden om de vijfde plaats, die nu met vier punten voorsprong nog in handen is van de club uit Overijssel, maar Utrecht wil de achtervolging graag inzetten. De trainers van beide ploegen vinden het dan ook een interessant treffen.

"We treffen een tegenstander waar we mee strijden om een plek in de play-offs", realiseert Jean-Paul de Jong zich op de clubsite. "Beide teams willen aan de bal komen, zichzelf niet ingraven en vol voor de winst gaan. Op de ranglijst hebben zij een aantal punten meer dan wij, wij willen onszelf daarbij aansluiten en verder settelen in de subtop."

Voor de wedstrijd is Bilal Ould-Chikh, hij ontbrak tegen Sparta Rotterdam met een blessure, er vermoedelijk ook weer bij. "Hij heeft donderdag goed getraind waardoor hij zich kan aansluiten bij de groepstraining. Als hij daar goed doorheen komt en geen reactie heeft dan sluit hij ook aan bij de wedstrijdselectie."

{image[321911][right-half][]}Schaakspel

Dat geldt niet voor Zwolle-aanvoerder Bram van Polen, voor hem komt het duel in de Domstad nog te vroeg. Dat is een gemis, want Zwolle staat een pittig potje te wachten, verwacht trainer John van 't Schip. "Utrecht staat goed georganiseerd, met name als ze de bal niet hebben. Bovendien hebben ze spelers die zowel in de counter gevaarlijk zijn, zoals Gyrano Kerk, als ook in de kleine ruimtes: Zakaria Labyad en Yassin Ayoub."

Bovendien verwacht de trainer van PEC een FC Utrecht dat graag de bal wil hebben om het eigen publiek te vermaken. "Maar wij gaan ons eigen spel spelen en willen ook de bal hebben. Het wordt een schaakspel van wie de bal gaat hebben", besloot hij. Ruben Ligeon en Dico Koppers gaan de bal sowieso niet krijgen: het geblesseerde duo ontbreekt ook in Utrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen