Deze returns in de Europa League moet je in de gaten houden

22 februari 2018, 08:30

Dat Atlético Madrid, Arsenal, AC Milan en Sporting Lissabon de koker ingaan voor de achtste finales van de Europa League, daar lijkt geen twijfel over te bestaan. Toch zijn er nog genoeg ontmoetingen tijdens de returns in de tweede competitie van Europa die nog wél de moeite waard zijn om vanavond te volgen. Bij deze duels wordt het sowieso nog spannend of is in een andere vorm spektakel gegarandeerd. 

Landgenoten Hans Hateboer en Marten de Roon maakten op Duitse bodem een uitstekende indruk, maar stonden na negentig minuten wel (vooralsnog) met lege handen. Twee goals van Michy Batshuayi, de nieuwe held in Dortmund, in het laatste half uur – waarvan één in de slotminuten – bezorgde de thuisploeg een overwinning, maar eenvoudig ging dat niet. Reuzendoder Atalanta, dat in Europees verband alle wedstrijden in het eigen stadion won, heeft geen slechte uitgangspostitie. Everton (3-1 en uit 1-5), Olympique Lyon (1-0) en Apollon Limassol (3-0) werden allen thuis verslagen. Wordt BVB het volgende slachtoffer?

SS Lazio - Steaua Boekarest (heenduel 1-0 voor Steaua)

Voor de Romeinen kwam de nederlaag van het eerste duel in Roemenië niet geheel onverwacht. Hoewel in de poulefase, met onder meer Vitesse, de eerste vier duels werden gewonnen, ging de ploeg de drie Serie A-duels voorafgaand aan de eerste wedstrijd in de knock-outfase ook al onderuit. Afgelopen maandag herpakte het team van Simone Inzaghi zich door te winnen van Hellas Verona (2-0). Het zoet van de overwinning is weer geproefd. Mede door de schorsing van Luiz Felipe zal landgenoot Stefan de Vrij, in de Europa League veelal gespaard, vermoedelijk ook weer van de partij zijn. Kunnen ze met hem deze achterstand goedmaken?

{image[324182][left-half][]}RB Leipzig - Napoli (heenduel 1-3 voor Leipzig)

Na het doelpunt van Adam Ounas in de 52ste minuut had Napoli, zonder de geschorste Dries Mertens, zich wellicht rijk gerekend. Want Maurizio Sarri haalde binnen zeven minuten Elseid Husaj, Marel Hamsik en Ounas naar de kant. Timo Werner (twee goals) en Bruma deden de wedstrijd echter volledig kantelen in het laatste half uur, waardoor de Italianen – die in de Champions League ook al redelijk onverwacht in de poulefase werden uitgeschakeld – in Duitsland de achtervolging in moeten zetten. Kan het onderonsje nog spannend worden?

Zenit St. Petersburg - Celtic (heenduel 1-0 voor Celtic)

Wie de uitslag en ploegen bekijkt, had in het eerste duel niet meteen veel spektakel verwacht. Toch was de wedstrijd in Schotland meer dan het aanzien waard: in een loeispannende flipperkastwedstrijd, waarin tien gele kaarten werden uitgedeeld, was het bijna een wonder dat er slechts één treffer viel. Callum McGregor kroonde zich na bijna tachtig minuten tot de matchwinner van de wedstrijd en bezorgde zijn ploeg een goede uitgangspositie. Maar met de huidige temperaturen in Sint-Petersburg (-11) zullen de Schotten het vermoedelijk nog zwaar genoeg krijgen.

{image[324180][right-half][]}Villarreal – Olympique Lyon (heenduel 3-1 voor OL

Memphis Depay zette tijdens de heenwedstrijd van grote afstand zijn ploeg op het juiste spoor voor de return in Spanje, maar echt goede cijfers kunnen de Fransen in hun buurland niet overleggen. Van de vijftien duels op Spaanse bodem, won het er slechts drie. Eenmaal kwam er een remise uit en dat is in El Madrigal genoeg voor plaatsing voor de achtste finales, maar gezien het feit dat Villarreal eerder dit seizoen in Estadio Santiago Bernabéu won, zullen ze er nog niet helemaal gerust op zijn. Alle hens aan dek dus voor Lyon. 

Lokomotiv Moskou - OGC Nice (heenduel 2-3 voor Lokomotiv)

Nadat Mario Balotelli in Frankrijk OGC Nice met twee doelpunten op voorsprong had geholpen, leek de Ajax- en Vitesse-beul een makkelijk tweeluik tegemoet te gaan. Maar een rode kaart voor Coly Racine veranderde alles: de bezoekers werden sterker en sterker en dankzij een hattrick van Manuel Fernandes gingen ze er zelfs nog met de overwinning vandoor. Daardoor staat de formatie van Super Mario een pittig karwei te wachten op Russische bodem: het moet minimaal twee treffers maken en dat lukte in de competitie en Europa League dit seizoen slechts vier ploegen tegen de koploper van de Russische competitie (CKSA Moskou, Spartak Moskou, Tosno en Sheriff Tiraspol). 

Bekijk hier het volledige programma in de Europa League

[photo,111949,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen