Vlap blij met kansen bij Jong Oranje: "Was even bijschakelen"

23 februari 2018, 09:24   Bijgewerkt: 23 februari 2018, 09:29

Michel Vlap debuteerde deze week tijdens een stage bij Jong Oranje. De middenvelder van sc Heerenveen is trots op zijn eerste daad namens het beloftenteam van het Nederlands elftal. "Ik beschouw het als een grote eer", laat hij weten.

Eerder kwam hij ook al uit voor diverse jeugdselecties van de nationale ploeg. Jong Oranje was echter voor het eerst: "Dit is toch de laatste stap naar het Nederlands Elftal. Het was een leuke ervaring. Het niveau van de trainingen lag hoog, dus dat was even bijschakelen", kijkt hij terug op de clubsite.

Bondscoach Ronald Koeman liet zijn gezicht ook nog even zien op de campus, maar aan die stap denkt Vlap nog lang niet. "Met het Nederlands Elftal ben ik nog niet bezig, hoor. Dat is op dit moment nog niet reëel. Ik wil eerst uitgroeien tot een belangrijke speler bij sc Heerenveen, daarna zie ik wel waar mijn lat ligt", aldus de nuchtere Fries.

En dat is moeilijk genoeg, want Vlap begint lang nog niet altijd in de basisopstelling onder trainer Jurgen Streppel. "Dat is het profvoetbal. Je krijgt geen garanties en moet nooit uitgaan van een basisplaats", weet hij. Tegen Excelsior komend weekend wil hij weer van waarde zijn, al wordt het niet eenvoudig tegen de Rotterdammers. "We moeten niet denken dat we zomaar even gaan winnen. Excelsior is een goede ploeg; vorige week wonnen ze nog bij Vitesse. Het is wat anders dan PSV, maar we gaan ze niet onderschatten. Dat weet ik zeker."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen