Liverpool wint ruim, Locadia en Van La Parra scoren

24 februari 2018, 18:28   Bijgewerkt: 24 februari 2018, 19:32

Liverpool heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan door met 4-1 van West Ham United te winnen. Daardoor gaat de ploeg van Jürgen Klopp op de ranglijst voorlopig over Manchester United heen en stijgt naar de tweede plaats in de Premier League. Ondertussen was Jürgen Locadia opnieuw trefzeker voor Brighton & Hove Albion, dat met dezelfde cijfers won van Swansea City.

Bij Liverpool begon Virgil van Dijk in de basis terwijl Georginio Wijnaldum ziek thuis was gebleven. Liverpool begon goed en kreeg direct enkele kansen, maar kwam pas na een half uur op voorsprong. Emre Can won het duel van Patrice Evra en kopte de openingstreffer binnen. Pas na rust wist Liverpool de score verder uit te breiden. Na 51 minuten tekende Mohamed Salah voor de 2-0. Het betekende alweer zijn 23ste competitietreffer.

Zes minuten later was het weer raak voor Liverpool. Op aangeven van Can gooide Roberto Firmino het duel in het slot. West Ham deed nog iets terug via Michail Antonio, maar Sadio Mané zorgde er in de slotfase voor dat de marge weer drie werd. Hij bekroonde een mooie aanval met een doelpunt en bepaalde zo de eindstand op 4-1. Daardoor stijgt Liverpool naar de tweede plek, met één punt meer dan Manchester United. Die ploeg komt overigens zondag nog wel in actie tegen Chelsea. 

Brighton & Hove Albion - Swansea City 4-1

Jürgen Locadia luisterde vorige week in het bekerduel met Coventry City zijn debuut voor Brighton & Hove Albion op met een treffer, vandaag scoorde hij ook bij zijn vuurdoop in de Premier League. In het thuisduel met Swansea City mocht de van PSV overgekomen aanvaller in de 82ste minuut invallen en in de slotminuut kwam hij tot scoren. Locadia trof doel na een mislukt schot van ploeggenoot Dale Stephens en legde daarmee de eindscore vast op 4-1.

Bij Brighton stond Davy Pröpper in de basis en bleef Tim Krul op de bank. Mike van der Hoorn was basisspeler bij Swansea en hij werd na rust afgelost door Luciano Narsingh. Van der Hoorn had in de negentiende minuut een overtreding gemaakt die leidde tot een penalty, die werd benut door Glenn Murray. Laatstgenoemde scoorde in de 69ste minuut ook de 2-0, waarna Anthony Knockaert er 3-0 van maakte. Voordat Locadia de vierde Brighton-goal liet aantekenen, kwam Swansea City op het scorebord. Daarvoor was wel een eigen doelpunt van Lewis Dunk nodig.

West Bromwich Albion - Huddersfield Town FC 1-2

Locadia was niet de enige Nederlander die het net deed bollen in de Premier League. Ook Rajiv van La Parra maakte een goal. Dat deed de aanvaller namens Huddersfield Town FC op bezoek bij hekkensluiter West Bromwich Albion. Hij zorgde kort na rust voor de 0-1, waarmee hij een 1-2 overwinning van zijn werkgever inleidde.

Overige uitslagen

AFC Bournemouth - Newcastle United 2-2

Burnley FC - Southampton 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen