Advocaat: "We hadden aan de bal meer moeten doen"

24 februari 2018, 22:08

De nederlaag in de uitwedstrijd tegen AZ is hard aangekomen bij Sparta-coach Dick Advocaat. De Rotterdammers kwamen zaterdag op voorsprong in Alkmaar, maar verloren door een late tegengoal van Oussama Idrissi met 2-1.

"Het is niet de eerste keer dat je op voorsprong komt", begon Advocaat na afloop bij de NOS. "Ik vond vooral het moment van de 1-1, vlak voor rust, een grote tik. Maar de grootste tik was natuurlijk de 2-1 vier minuten voor tijd, al was die wel verdiend. We hadden het dichtgezet, wat redelijk ging, maar dan moet je aan de bal meer doen. Daartoe waren we niet in staat. We gaven de bal zo snel weer terug en het kostte zo veel kracht; om de kwaliteit van AZ te compenseren moesten wij veel meer lopen. Tot op zekere hoogte ging dat goed, maar daarna lukte dat niet meer."

"Ik kan de spelers echter niets kwalijk nemen. Ze geven alles, maar tegen de zogenaamde mindere ploeg hadden we gewoon vier of vijf punten meer moeten hebben. Dat is niet gebeurd en daar loop je nu achteraan te voetballen. Nu komen de wedstrijden waarin het moet, anders wordt het heel moeilijk", besloot Advocaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen