Gisteren gemist: AZ en Feyenoord naar finale, winst Milan

1 maart 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 28 februari.

Milan gaat naar bekerfinale na heroïsch gevecht met Lazio

AC Milan en SS Lazio hebben woensdag voor een thriller gezorgd in de Coppa Italia. In het heenduel in Milaan hielden beide teams al gelijke tred (0-0) en ook woensdag ging het gelijk op. Na 120 doelpuntloze minuten trok Milan aan het langste eind in de strafschoppenserie.

Griezmann knalt er vier in en is klaar voor 'Barcelona'

Antoine Griezmann steekt in bloedvorm in aanloop naar de kraker tegen FC Barcelona van komende zondag. De Franse sterspeler van Atlético Madrid scoorde afgelopen weekend al drie keer tegen Sevilla en kwam woensdagavond zelfs tot vier doelpunten tegen CD Leganes: 4-0.

Feyenoord doet wat het moet doen en gaat naar de bekerfinale

Onder barre weersomstandigheden heeft Feyenoord een finaleplek in de KNVB Beker weten te bemachtigen. De Rotterdammers boekten woensdagavond een 3-0 zege op Willem II. Een flitsend beginoffensief van de thuisploeg leidde tot een vroeg doelpunt van Steven Berghuis, waarna Feyenoord het duel vakkundig uitspeelde. Basisklant Robin van Persie was met een doelpunt weer van waarde voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst.

Seedorf lijdt op kansloze wijze derde nederlaag in vier duels

Het is een understatement dat Clarence Seedorf een valse start kent als trainer van Deportivo la Coruña. De Nederlander verloor zijn eerste twee duels met de degradatiekandidaat en speelde vervolgens gelijk tegen Espanyol. Dat puntjes was hoopvol, maar woensdagavond ging het weer helemaal mis tegen Getafe: 3-0.

Neymar moet onder het mes en staat maanden buitenspel

Slecht nieuws voor Paris Saint-Germain. Sterspeler Neymar raakte afgelopen weekend geblesseerd tegen Olympique Marseille en liep een scheurtje in zijn middenvoetsbeentje op. PSG hoopt eerst dat de kwetsuur meeviel, maar heeft woensdag laten weten dat er een operatie zal volgen.

AZ weer finalist na doodeenvoudige zege op karig Twente

Een freewheelend AZ heeft zich in het eigen AFAS Stadion verzekerd van een finale in De Kuip. De ploeg van John van den Brom had in een ijskoud Alkmaar geen kind aan het armoedige FC Twente en boekte een dik verdiende 4-0 zege. De score had nog hoger kunnen uitvallen, maar de Alkmaarders hadden genade met de zeer povere Tukkers.

Lozano-soap ten einde: PSV legt zich neer bij schorsing

Er komt geen nieuwe wending in de soap rond de schorsing van Hirving Lozano. De Mexicaan kreeg anderhalve week geleden een veelbesproken rode kaart tegen sc Heerenveen en werd door de Tuchtcommissie vrijdag voor drie duels geschorst. PSV kon zich daar niet in vinden, maar heeft zich wel neergelegd bij het besluit.

Oranje Leeuwinnen beginnen geweldig aan de Algarve Cup

De Oranje Leeuwinnen zijn woensdag fantastisch uit de startblokken geschoten op de Algarve Cup in Portugal. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman was in de eerste groepswedstrijd veel te sterk voor Japan, dat mede door een uitstekende eerste helft op een tennisuitslag werd getrakteerd: 2-6.

Belangrijke uitslagen: 

Japan - Oranje Leeuwinnen 2-6

AZ - FC Twente 4-0

Juventus - Atalanta 1-0 

Getafe - Deportivo la Coruña 3-0 

Feyenoord - Willem II 3-0 

Atlético Madrid - Leganes 4-0 

SS Lazio - Milan 0-0 (Milan wint na strafschoppen)

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen