Twente akkoord met straf: uitvak in Den Haag blijft leeg

1 maart 2018, 11:31

FC Twente speelt één uitwedstrijd in de Eredivisie zonder de eigen supporters. De Tukkers zijn akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal naar aanleiding van het vuurwerkincident tijdens Roda JC - FC Twente. Tijdens de wedstrijd op bezoek bij ADO Den Haag op zaterdag 20 januari blijft het uitvak leeg.

Supporters van Twente misdroegen zich eind januari in Kerkrade door vuurwerk op het veld te gooien. Dit beschadigde het kunstgras van Roda JC. Tevens werd het duel tijdelijk stilgelegd. De aanklager meent dat Twente voor, tijdens en na afloop van de wedstrijd te weinig maatregelen trof om het wangedrag te voorkomen of te beëindigen. Daarnaast zaten de Enschedeëers in een proefperiode (voorwaardelijke straf uitduel zonder publiek), wat is meegewogen in het schikkingsvoorstel.

Om Twente voldoende tijd te geven zich voor te bereiden, is het treffen met ADO aangewezen als de wedstrijd zonder uitsupporters. "Dit is het gevolg van misdragingen van een kleine groep individuen. We balen ervan dat dit al die trouwe supporters treft die steeds in grote getale de ploeg steunen bij uitwedstrijden, zoals ook gisteren weer in Alkmaar", reageert Twente-directeur Erik Velderman op de clubwebsite. "Die steun kan het team goed gebruiken, maar helaas blijft het vak in Den Haag met onze supporters straks leeg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen