Schalke pakt weer drie punten, Wolfsburg en HSV falen

3 maart 2018, 17:29   Bijgewerkt: 3 maart 2018, 18:03

Het is zaterdag wederom een mooie middag geworden voor Schalke 04, dat toch al bezig is aan een prima seizoen. De helemaal opgeleefde club uit Gelsenkirchen staat tweede en heeft zaterdag voor de derde keer op rij een Bundesliga-wedstrijd gewonnen. Thuis tegen Hertha BSC was een rake penalty voldoende: 1-0. Ondertussen behaalden VfL Wolfsburg en Hamburger SV niet de resultaten die zij wilden.

Schalke 04  - Hertha BSC 1-0

Schalke is goed bezig en staat inmiddels tweede in de Bundesliga. Tegen middenmoter Hertha, dat vorige week nog knap gelijkspeelde bij Bayern München, ging het zaterdag echter niet van een lijen dakje. Het hielp Schalke dan ook dat de ploeg in de 37ste minuut een penalty kreeg. Marko Pjaca maakte geen fout vanaf elf meter en schonk de thuisploeg de derde overwinning in successie.

VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen 1-2

De situatie bij VfL Wolfsburg is er zaterdag niet rooskleuriger op geworden. Met Jeffrey Bruma en Paul Verhaegh in de basis en Riechedly Bazoer als invaller werd er zaterdag verloren van subtopper Bayer Leverkusen: 1-2. Daardoor zit Wolfsburg, dat op de zestiende plaats staat, nog altijd in degradatienood en heeft het nu vijf duels op rij niet gewonnen. Lucas Alario (penalty) Julian Brandt hielpen Leverkusen aan een 0-2 voorsprong, waarna Admir Mehmedi nog wel iets terugdeed tegen zijn oude werkgever. Genoeg voor een punt was het echter niet voor Wolfsburg, dat het duel door een late rode kaart van Willian nog met tien man eindigde.

Hamburger SV - FSV Mainz 05 0-0

Hamburger SV is op sterven na dood in de Bundesliga. De ploeg staat gedeeld laatste en moest zaterdag winnen van FSV Mainz 05, dat met zeven punten meer een plaatsje hoger staat. Dat lukte echter niet: 0-0. Filip Kostic was de gebeten hond bij HSV: de oud-speler van FC Groningen miste een penalty na een uur spelen. Leon Bologun van Mainz veroorzaakte die penalty en kreeg daardoor zijn tweede gele kaart. Bij HSV stond Rick van Drongelen in de basis, Nigel de Jong was bankzitter bij de uitploeg. HSV wacht nu al twaalf wedstrijden op een driepunter.

Eintracht Frankfurt - Hannover 96 1-0

Eintracht Frankfurt is opgestoomd naar de derde plaats dankzij een 1-0 overwinning op middenmoter Hannover 96: 1-0. De enige treffer viel voor rust en kwam op naam van Danny da Costa, die scoorde op aangeven van Jonathan de Guzman.

Overige uitslag:

FC Augsburg - 1899 Hoffenheim 0-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen