Gisteren gemist: dramatische avond voor PSV in Tilburg

11 maart 2018, 00:30   Bijgewerkt: 10 maart 2018, 23:20

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 10 maart.

Roda bijt zich stuk op Sparta en verliest degradatiekraker

Sparta heeft op bezoek bij concurrent Roda JC gouden zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De oerdegelijke Rotterdammers namen zaterdagavond met een 0-2 overwinning mee uit Zuid-Limburg. Roda was het vaakst op de helft van de tegenstander te vinden, maar sprong te slordig om met de schaarse kansen die het kreeg. Het lepe Sparta koos zijn momenten uit om toe te slaan en bleek juist bijzonder effectief. Sander Fischer wees De Kasteelheren de weg met een fraaie volley en Robert Mühren zorgde na rust voor de 0-2.

Cocu witheet na mokerslag: "Sloeg helemaal nergens op"

PSV leek met twee vingers in de neus op het kampioenschap af te gaan, maar werd zaterdag hardhandig met beide benen op de grond gezet door Willem II. Na een bizarre avond stond er een 5-0 eindstand op het scorebord. Phillip Cocu is woedend.

VVV en Excelsior vermaken supporters in boeiend duel

Wie voorafgaand aan het seizoen gezegd had dat VVV-Venlo en Excelsior in maart een wedstrijd tegen elkaar zouden spelen zonder dat één van de twee ploegen in degradatienood verkeert, zou vreemd worden aangekeken. Niks was zaterdagavond echter minder waar: beide ploegen draaien een uitstekend seizoen en staan respectievelijk elfde en twaalfde. Dat zowel VVV als Excelsior vrijuit mochten spelen, bleek uit de vermakelijke wedstrijd die beide ploegen de neutrale fan voorschotelden: 2-3.

Willem II boekt monsterzege op tenenkrommend slecht PSV

Je hebt wanprestaties, dramatische optredens en je hebt het optreden van PSV in Tilburg van zaterdag 10 maart 2018 tegen Willem II. De manschappen van Philip Cocu gingen met pijnlijke en bovenal verdiende cijfers onderuit tegen nummer vijftien Willem II. De Tilburgers, die voor het eerst met Reinier Robbemond langs de lijn aantraden, waren negentig minuten lang beter dan de lijstaanvoerder. Dankzij dubbelslagen van Ben Rienstra en hattrick van Fran Sol wonnen de Tricolores met 5-0 (!).

'Viergever moet alleen nog gekeurd worden bij PSV'

Het heeft er alle schijn van dat Nick Viergever een opvallende transfer gaat maken. De verdediger van Ajax staat volgens FOX Sports op het punt om naar PSV te verkassen. Alleen een medische keuring scheidt hem nog van een dienstverband in Eindhoven

NAC Breda boekt belangrijke zege in agressief duel bij ADO

Op bezoek bij ADO Den Haag heeft NAC Breda belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. Voor rust wist het de wedstrijd al te beslissen met twee goals en een rode kaart voor Wilfried Kanon: 0-2. De tweede helft werd vooral overschaduwd door spreekkoren aan het adres van scheidsrechter Danny Makkelie. De arbiter legde het duel zelfs even stil.

Belangrijke uitslagen: 

Roda JC - Sparta 0-2

VVV - Excelsior 2-3

Willem II - PSV 5-0

ADO Den Haag - NAC 0-2

Málaga - Barcelona 0-2

Chelsea - Crystal Palace 2-1

PSG - FC Metz 5-0

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen