Kuipers trots op tweede WK-verkiezing: "Gaan genieten"

29 maart 2018, 21:52

Björn Kuipers is enorm trots op zijn uitverkiezing om (wederom) te mogen fluiten tijdens het komende WK in Rusland. Het is voor de Nederlander de tweede keer dat hij in actie komt tijdens het wereldkampioenschap, maar dat doet weinig aan zijn trotse gevoel af. "Het is een enorme eer twee keer op rij geselecteerd te worden voor zo'n groot toernooi."

Dat vertelt de arbiter op de website van de KNVB. "Fantastisch dat mijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra ook zijn geselecteerd, zodat we als één team in Rusland kunnen presteren. Vandaag gaan we hiervan genieten, morgen gaat de knop om en ligt de focus volledig op de wedstrijd ADO Den Haag - AZ. Ik wil het seizoen goed beëindigen om vervolgens volledig scherp en fit aan het WK te beginnen."

Ook Dick van Egmond, de coördinator scheidsrechterszaken van de Nederlandse voetbalbond, is blij met het nieuws. "Wij zijn als KNVB enorm trots dat Björn en zijn assistenten voor de tweede keer op rij geselecteerd zijn om af te reizen naar het WK. Bijzonder omdat er vanuit Europa maar tien arbitrageteams mee mogen doen. Voor ons een bevestiging dat onze scheidsrechters en assistenten het goed doen op internationaal niveau."

Het wordt voor Kuipers zijn tweede optreden tijdens een wereldkampioenschap, terwijl hij ook al even vaak actief was op een EK en de finale van de Confederations Cup in 2013 mocht fluiten. In Brazilië (WK 2014) floot hij in de groepsfase de wedstrijd Engeland - Italië (1-2) en Zwitserland - Frankrijk (2-5). In de achtste finale hanteerde hij de fluit tijdens het duel tussen Colombia en Uruguay (2-0), wat ook direct zijn laatste pot was. Door het succes van het Nederlands elftal kon de arbiter niet in het toernooi blijven - ondanks dat hij een van de favorieten was voor de finale.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen