Berden blikt terug bij VVV: "Honda was de allerbeste"

27 april 2018, 08:26

Hai Berden neemt na dit seizoen afscheid van VVV-Venlo als voorzitter en doet dat met zijn club als Eredivisionist. In aanloop naar zijn laatste thuiswedstrijd met de Limburgers tegen Roda JC kreeg de 68-jarige clubman een lintje. Het maakt zijn afscheid extra bijzonder.

Bij een afscheid hoort bovendien terugkijken en dat doet hij in De Limburger. Bijvoorbeeld naar wie de beste speler was in zijn tijdperk. Berden: "Keisuke Honda. Hij was op alle vlakken de beste. Niet alleen sportief gezien, maar vooral mentaal. Ik heb zelf nooit meer zo'n persoonlijkheid meegemaakt. Hij deed er alles voor om op het hoogste niveau terecht te komen. Ik heb zijn karakter wel eens vergeleken met dat van Johan Cruijff. Honda was net zo'n rebel als Cruijff en dat is bijzonder, want Japanners zijn over het algemeen heel ingetogen. Hij weigerde een jaar lang te spelen voor de nationale ploeg van Japan omdat de bondscoach hem niet op het middenveld wilde zetten."

?Als favoriete trainer komt hij uit bij Maurice Steijn. "Hij heeft de afgelopen jaren een jong team beter gemaakt en de organisatie bij de club geprofessionaliseerd. Op sportief vlak heeft hij fantastische successen bereikt, terwijl hij rekening moest houden met de beperkingen van de club." Als mooiste moment noemt hij zijn allereerste promotie naar de Eredivisie in 2007.

En zo waren er veel mooie momenten voor Berden in zijn tijdperk van VVV-Venlo. Toch zijn er ook dingen die hijniet gaat missen. "De stress van het ieder seizoen weer opnieuw rondkrijgen van een begroting. Dat is de afgelopen jaren nog elke keer gelukt, maar het gaat je niet in de kouwe kleren zitten. Als je ouder wordt, dan merk je dat die stress ook fysieke problemen gaat opleveren.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen