Excelsior heeft beet en pikt Schouten (21) op bij Telstar

2 mei 2018, 17:08

Excelsior heeft de eerste nieuwe speler voor volgend seizoen binnen. Jerdy Schouten (rechts op foto) komt over van Telstar. De 21-jarige middenvelder staat de komende drie jaar in Kralingen onder contract. "Ik heb voor Excelsior gekozen vanwege de manier van voetballen en het feit dat het naar mijn idee een warme club is", motiveert hij.

Schouten, die bij ADO Den Haag debuteerde in het profvoetbal, had meerdere opties. "Ook in de Eredivisie, maar ik heb Excelsior altijd als een goede stap in mijn carrière gezien. Daarom heb ik voor Excelsior gekozen", zeg hij op de website van Excelsior.

Als kind had hij een seizoenskaart van Excelsior. "Dat kwam ook door Henk Schouten, de vorige week overleden oud spits van Excelsior en Feyenoord. Hij was een oom van mijn vader en zodoende volgden wij de club. Excelsior probeert altijd te voetballen, maar daarbij kennen ze hun eigen plek. Die instelling spreekt mij ook aan."

Schouten is een 'nummer 8', maar kan ook op 'tien' uit de voeten. "Ik ben echter vooral een rechtshalf die kan opbouwen van achteruit en voor de goal kan komen." Eerst wachten met Telstar de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Tot dusver kwam Schouten tot 36 competitiewedstrijden, waarin hij vier keer trefzeker was en twee doelpunten voorbereidde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen