Wijnaldum en Van Dijk malen niet om nederlaag en gaan naar Kiev

2 mei 2018, 22:49

Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk kunnen zich met Liverpool opmaken voor de Champions League-finale. De Engelsen speelden woensdag op bezoek bij AS Roma zeker geen grootse wedstrijd en moesten zelfs een late 4-2 nederlaag slikken in het Stadio Olimpico, maar kwam mede dankzij een doelpunt van Wijnaldum geen moment serieus in de problemen. De gasten beperkten zich tot puur reactievoetbal en profiteerden maximaal van de foutjes die AS Roma maakte.

{image[325881][right-half][]}AS Roma moest een 5-2 achterstand goedmaken en ging in eigen huis direct op jacht naar de benodigde drie doelpunten. De eerste vlijmscherpe counter van Liverpool leverde echter direct de 0-1 op. Radja Nainggolan leverde de bal knullig in bij Roberto Firmino, die vervolgens Sadio Mané de openingstreffer op een presenteerblaadje aanbood.

Na een kwartier spelen viel de gelijkmaker, waar AS Roma echter geen aandeel in had. Dejan Lovren probeerde weg te werken, maar de bal stuiterde via het gezicht van James Milner tegen het net: 1-1. Liverpool liet zich echter niet van de wijs brengen door het Comedy Caper-moment en kwam nog voor rust op 1-2. AS Roma kreeg de bal niet weg na een corner en Wijnaldum kon raak koppen na een onbedoelde assist van Edin Dzeko.

De goal van Wijnaldum:

Liverpool kon heerlijk counteren en werd in het vervolg van de eerste helft ook meerdere malen gevaarlijk. Topschutter Mohamed Salah en zijn kompanen Mané en Firmino stuitten echter steeds op een verdediger van AS Roma. Aan de andere kant had Stephan El Shaarawy pech, nadat een getoucheerd afstandsschot tegen de paal stuiterde.

Hoewel Liverpool al nagenoeg veilig was, kwam het in de tweede helft matig voor de dag. Dzeko kon al snel profiteren van matig verdedigen en weinig overtuigend keeperswerk van Loris Karius: 2-2. Trent Alexander-Arnold hield vervolgens met zijn hand een inzet van El Shaarawy tegen, maar Liverpool ontsnapte aan een tegendoelpunt én aan een penalty.

{image[325879][left-half][]}Liverpool vond het allemaal wel prima en wachtte rustig het laatste fluitsignaal van arbiter Damir Skomina af. Het incasseerde zelfs nog de 3-2 en de 4-2 - een fraaie afstandspoging en een benutte penalty van Nainggolan - maar die treffers vielen te laat. The Reds nemen het op zaterdag 26 mei in Kiev op tegen Real Madrid, dat zich een dag eerder al voor de eindstrijd plaatste ten koste van Bayern München.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen