De Jong baalt van keuzes: "Het pakte gewoon niet goed uit"

10 mei 2018, 15:52

De eerste helft van het play-offduel tussen Telstar en De Graafschap verliep niet zoals Henk de Jong had gehoopt. De club uit Doetinchem werd overlopen en kwam op een 1-0 achterstand, waardoor de Jong besloot snel in te grijpen. Na ruim een halfuur spelen paste de Friese coach een dubbele wissel toe.

De Jong verraste met zijn opstellng door achterin met Kevin van Diermen te starten. Hij ging bij de 1-0 van Melvin Platje opzichtig de fout in. "Alles wat we doen, daar zit een gedachte achter", legt De Jong uit tegenover Omroep Gelderland. "Het is echt geen hap-snapwerk. Maar achteraf hadden we meer risico moeten nemen. Dat is dan achteraf. Het pakte gewoon niet goed uit, dan moet je wel zo reëel zijn dan dit beter staat. En daarom hebben we ook gewisseld."

Na de dubbele wissel ontving Sven Nieuwpoort zijn tweede gele kaart, waardoor De Jong voor rust zijn derde wissel al moest toepassen. Telstar vergrootte in de tweede helft de voorsprong naar 2-0, maar De Graafschap knokte zich terug tot 2-2. Mohamed Hamdaoui bezorgde Telstar met een rake vrije trap alsnog de 3-2 zege. "Het is gewoon een hartstikke goede uitgangspositie. We kunnen zondag thuis winnen", besluit de trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen