Chelsea sluit teleurstellend seizoen af met winst FA Cup

19 mei 2018, 20:09   Bijgewerkt: 19 mei 2018, 20:16

Chelsea heeft het teleurstellende seizoen afgesloten met winst van de FA Cup. In een tegenvallende finale op Wembley werd Manchester United zaterdag met 1-0 geklopt dankzij een benutte strafschop in de eerste helft van Eden Hazard.

Voor beide ploegen was het prestigieuze Engelse bekertoernooi de laatste kans om het seizoen enige glans te geven. Chelsea was vorig seizoen nog de beste in de Premier League, maar eindigde deze jaargang als vijfde. Dat betekent dat de Londenaren volgend seizoen in de Europa League spelen. Manchester United was achter Manchester City de best of the rest. Maar ook op Old Trafford waren dit seizoen vaak teleurstellende gezichten. United eindigde op negentien punten van de stadsgenoot, werd door Sevilla uitgeschakeld in de Champions League en speelde vooral ook onherkenbaar voetbal.

José Mourinho liet zijn elftal vaak verdedigen, en dat brak United in de finale op. Chelsea opende in de 22ste minuut de score, nadat Phil Jones een domme overtreding maakte op Eden Hazard en de Belg de penalty zelf benutte. Chelsea liet Manchester United het spel maken, maar voor Mourinho zijn ploeg is dat andere koek. Er was meer balbezit, maar Chelsea ondernam meer doelpogingen. Bovendien was het spel van United veel te traag om Chelsea echt te verontrusten.

In de tweede helft kreeg United, dat halverwege de lichtgeblesseerden Anthony Martial en Romelu Lukaku inbracht, meer druk op Chelsea. Het zorgde voor meer leven in de brouwerij, maar goed was het allerminst. Chelsea vergat zelf te voetballen en speelde met vuur. Maar The Blues kwamen goed weg, vooral bij een kans voor Paul Pogba. Helemaal vrij kon de Fransman de bal tegen de touwen koppen. Hij kon miste het leder en eindigde het seizoen van United in mineur. Chelsea gaat met een voorzichtige glimlach de zomer in, maar of deze bekerwinst de baan van Antonio Conte heeft gered?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen