Spitse keert terug op het oude nest: "Het voelt vertrouwd"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

13 juni 2018 – De kwalificatiewedstrijd tegen Slowakije was voor de Sherida Spitse in meerdere opzichten een bijzonder duel. Niet alleen speelde de middenvelder haar 150ste interland, ook keerde de geboren Friezin terug in het stadion van de club waar zij haar profcarrière begon. Terugkeren in Heerenveen voelt goed, geeft de 28-jarige middenvelder aan.

Spitse keert terug op het oude nest: "Het voelt vertrouwd"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Tussen 2007 en 2012 speelde Spitse bij de Friese club. "Ik heb hier vijf jaar gespeeld, dan is het mooi om terug te keren. Gisteren zag ik bijvoorbeeld een aantal bekende gezichten bij de training. Het is leuk om iedereen weer te zien. Het voelt vertrouwd", vertelt de middenvelder in de mixed zone van het Abe Lenstra Stadion na de benauwde 1-0 zege op Slowakije.

Liefst 24.000 fans kwamen af op het kwalificatieduel van de Oranje Leeuwinnen. Dat maakt de ervaren international trots. "Hoe zij ons aanmoedigen, de sfeer die er is: dat is echt fantastisch", zegt de speler van het Noorse Vålerenga met een glimlach op het gezicht. Tijdens de wedstrijd merkte ze echter niet dat er zoveel publiek aanwezig is. "Je krijgt er wel iets van mee, maar je bent continu bezig met wat op het veld gebeurt."

Hoewel de Oranje-dames pas in de laatste minuut de overwinning veiligstelden, maakte Spitse zich geen enkel moment zorgen. "Niet echt, nee. Slowakije speelde niet slecht. Ze hebben een aantal goede speelsters, dus het verbaast me dat ze nog maar nul punten hebben. Wij hebben meer kwaliteit dan zij, dus het is mooi dat je nog met 1-0 wint", aldus de centrale middenvelder, die pas na de vakantie wil nadenken over het cruciale kwalificatieduel met Noorwegen. "Dat zien we in september wel weer. Eerst maar de koppies leeg, dan gaan we daarna weer door."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd