Makkelie: "Had die strafschop denk ik niet gegeven"

16 juli 2018 – Danny Makkelie twijfelt aan enkele beslissingen die scheidsrechter Néstor Pitana tijdens de WK-finale tussen Frankrijk en Kroatië (4-2). De Argentijnse leidsman kende een discutabele vrije trap én penalty toe aan de Fransen, waaruit in beide gevallen een doelpunt viel.

Makkelie: "Had die strafschop denk ik niet gegeven"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Ook Makkelie had een rol tijdens de WK-finale, als derde assistent van videoscheidsrechter Massimiliano Irrati. "Ik denk dat ik die strafschop niet gegeven had", zegt hij in gesprek met de NOS. Wel voegt hij er meteen aan toe dat hij het makkelijk vindt om vanaf de zijlijn dingen te roepen. "Ga er op zo'n moment maar aan staan."

Makkelie stelt wel dat hij graag in had willen grijpen bij enkele momenten, maar dat mag reglementair niet. "Aan vrije schoppen kunnen wij als videoscheidsrechter niets doen. Stel dat de scheidsrechter een strafschop geeft bij een schwalbe, dan kunnen wij het terugdraaien. Buiten de zestien kunnen wij helaas niet ingrijpen. Dat hadden we gisteren heel graag willen doen, want dan hadden we een doelpunt kunnen voorkomen. Maar het mag gewoon niet", legt hij uit.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd