Spoorboekje: de laatst tests voor Ajax, een feestje bij Feyenoord

19 juli 2018, 08:23

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 19 juli.

Nieuws

Feyenoord vier feest

Het is precies 110 jaar geleden dat Feyenoord werd opgericht. Omdat het getal tien sowieso belangrijk is in Rotterdam, wordt dat uiteraard gevierd. Woensdagavond kwamen de eerste supporters al naar De Kuip, daar waar verder nog een theatershow op het programma staat over de verjaardag van de Rotterdammers. 

Specials

Van der Wiel hervindt voetbalgeluk in Canada bij Toronto FC 

Voor Gregory van der Wiel kwam in februari van dit jaar een langgekoesterde droom uit, toen hij het Italiaanse Cagliari Calcio kon inruilen voor het in de Major League Soccer uitkomende Toronto FC. Qua niveau wellicht een stap achteruit in vergelijking met zijn eerdere clubs Ajax, Paris Saint-Germain en Fenerbahce, maar op persoonlijk vlak de ideale stap voor de dertigjarige vleugelverdediger. "In Europa heeft men het vaak over wat ik buiten het veld doe. Hier wil ik het binnen de lijnen laten zien en daarop ook beoordeeld worden."

Wedstrijden

Wolverhampton Wanderers - Ajax (15.00 uur)

Ajax speelt vanmiddag twee oefenduels, te beginnen tegen Wolverhampton Wanderers. Voor de Amsterdammers een serieuze test, want Wolverhampton promoveerde het afgelopen seizoen naar de Premier League. Met Chinees geld en een Portugees netwerk willen The Wolves ook hoge ogen gooien in de hoogste clubcompetitie ter wereld. Na de krachtmeting met Wolverhampton wacht Ajax nog een duel met Walsall (20.45 uur), dat uitkomt in de League One.

Kairat - Engordany (15.00 uur)

AZ weet na vanmiddag wie het treft in de tweede voorronde van de Europa League. Er moeten hele gekke dingen gebeuren, willen de Alkmaarders niet aan Kairat gekoppeld worden. De club uit Kazachstan won in Andorra namelijk al met 0-3 en daarom lijkt de return in Almaty niet meer dan een formaliteit.

Viitorul Constanta – Racing Union Luxembourg (17.00 uur)

Vitesse kan alvast een optie nemen op de Europese trip naar Roemenië. Viitorul Constanta klopte vorige week Racing Union Luxembourg met 0-2 en zit de club in een zetel richting de tweede voorronde, waarin Vitesse de volgende tegenstander is. Al weet je het gezien de Champions League-duels van vorig seizoen natuurlijk nooit...

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen