Ten Hag gaat in Venlo minder rouleren dan tegen Heracles Almelo

17 augustus 2018, 14:08   Bijgewerkt: 17 augustus 2018, 14:43

Erik ten Hag gaat minder spelers rust geven bij Ajax dan vorige week. Niet alleen omdat de Amsterdammers vorige week punten verspeelden tegen Heracles Almelo, maar ook omdat er meer rust is. "We hebben nu twee keer vier dagen rust, in plaats van drie", blikte de oefenmeester vooruit op het duel met VVV-Venlo. Ook ging hij in op de situatie van Kasper Dolberg, Klaas-Jan Huntelaar en Luis Manuel Orejuela.

Maar eerst ging het nog over de uitschakeling van Feyenoord en Vitesse in de Europese competities. "Dat is slecht voor het Nederlandse voetbal. Uiteindelijk hebben we er allemaal last van", trapte Ten Hag zijn persconferentie af. "Internationaal, maar voor ons ook nationaal. Zij kunnen zich namelijk volledig op de Eredivisie focussen. Maar goed, wij proberen het goede voorbeeld te geven. Dat was een belangrijk doel, Europees voetbal halen."

Dat lukte in elk geval in de Europa League, ondanks dat Ajax rechtstreeks vanuit het oefenvoetbal de voorrondes in ging. "Ik hoorde collega Slutsky zich afvragen waarom de Eredivisie niet eerder begint. Daar zit wat in, want vanuit oefenvoetbal naar Europees voetbal gaan, is verdomd moeilijk. Maar er zitten ook haken en ogen aan eerder beginnen: denk aan de transferwindow en vakanties", vertelde Ten Hag.

{image[327901][right-half][]}Dolberg

Zo had Ajacied Kasper Dolberg een kortere vakantie vanwege het WK en raakte terug in Amsterdam geblesseerd. Ten Hag denkt niet dat hij voor eind augustus terug is. "Hij moet eerst pijnvrij raken, dan met de groep meetrainen en dan kan hij pas aan een rentree denken", aldus de coach. "Daarom was ik ook zo zuinig op Klaas-Jan Huntelaar. We hebben twee spitsen, van wie er een geblesseerd. Dan wil je geen risico's lopen."

Toch gaat Ten Hag tegen VVV-Venlo veel minder rouleren dan vorige week. Voor de Ajax-spelers zitten er in totaal namelijk twee dagen meer rust tussen. "VVV-Venlo is een stugge, compacte ploeg. Vorig seizoen heeft Ajax het ook moeilijk gehad in De Koel. Met tempowisselingen moeten we de tegenstander uiteen spelen. Het moet uit onszelf komen en dat is wellicht lastiger dan in de Champions League, als dat vanzelf gaat.

Transfers

Ook werden de mogelijke transfers nog even besproken. Wat Ten Hag betreft, vertrekt er niemand meer bij Ajax. Alleen Luis Manuel Orejuela mag eventueel weg, Hakim Ziyech uiteraard liever niet. Ten Hag: "Die kans wordt ook steeds kleiner. Een aantal transferwindows is al dicht, al kan het tot 1 september nog steeds. In dat geval kunnen we eventueel een vervanger halen."

Lees ook: Steijn vindt Ajax beste ploeg van Nederland

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen