Olde Riekerink ontevreden over Heerenveen ondanks goed slot

26 augustus 2018, 17:11

Heerenveen liet zondagmiddag in het eigen Abe Lenstra Stadion bijzonder weinig zien in de eerste 75 minuten. Trainer Jan Olde Riekerink was dan ook niet tevreden over het optreden van zijn ploeg tegen Feyenoord, dat uiteindelijk met 3-5 won op Friese gronden. "Het was een mooi slot, maar ik vind dat we slecht gepresteerd hebben", oordeelde de coach.

"De goals vielen in de vierde, 45ste en 47ste minuut. Dat helpt ook niet mee", somde Olde Riekerink tegenover FOX Sports op als een van de oorzaken. Met name in het drukzetten deed sc Heerenveen veel dingen niet goed. "Bij de eerste goal stonden we niet goed, hadden we geen druk op de bal. Zeker in eigen huis moet je het gevoel hebben dat je als ploeg de tegenstander kan en wil afjagen. Dat had ik niet. Dat heeft vooral met individuele inzet te maken. Bereid zijn om duels aan te gaan."

In de slotfase lukte dat wel en zat er even een krankzinnige comeback in. Verder dan de 3-4 kwam het echter niet, waarna Yassin Ayoub het duel besliste. "De wedstrijd kantelt, dat zie je vaker na de eerste treffer. Met Dave Bulthuis in de spits gingen we alles of niets spelen. Dan ontstaat er een hele andere wedstrijd", wist de coach, die ondanks het slotakkoord niet tevreden was. "We zijn gewoon slecht aan de wedstrijd begonnen. In de tweede helft gingen we met een extra middenvelder (Ben Rienstra, red.) wel beter voetballen."

Hoewel Heerenveen een groot deel van het duel heel zwak speelde, is het volgens de coach nog te vroeg voor paniek. "De jongens werken wel hard, daar ligt het niet aan. Komende week gaan we ook weer hard werken", besloot een niet tevreden Olde Riekerink.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen