Shaw was bijna zijn been verloren na de tackle van PSV'er Moreno

5 september 2018, 09:47

Luke Shaw werd deze week opgeroepen bij de nationale ploeg van Engeland: een mooi moment na heel hard werken. Het is namelijk pas de tweede keer dat hij weer bij de groep zit, sinds hij tegen PSV in 2015 (!) geblesseerd raakte. De harde tackle van Hector Moreno kostte de verdediger bijna zijn been, zo vertelde hij tijdens de persconferentie bij Engeland.

"Ik dacht in die periode serieus aan stoppen. Ik had veel complicaties, het was erg zwaar voor me. Niemand weet het, maar het scheelde helemaal niets of ik was mijn been zelfs verloren", blikt hij terug tegenover de BBC. Shaw zou eerst terugvliegen naar Manchester: als dat was gebeurd, dan was zijn been verloren gegaan. "In het ziekenhuis in Nederland werden twee bloedpropjes ontdekt, die meteen verwijderd moesten worden. Anders moest mijn been worden geamputeerd."

Uiteindelijk werd hij in Eindhoven dus al geopereerd en hield hij dus 'slechts' een dubbele beenbreuk over aan het incident. "Ik heb destijds veel complicaties gehad, maar ik voel me nu weer sterk genoeg en mijn rechterbeen is weer net zo goed als voor de breuk", verzekert Shaw, die met Engeland speelt tegen Spanje en Zwitserland. In 2017 zat Shaw ook al een keer bij de groep, destijds waren het echter slechts vriendschappelijke duels.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen