'Belangrijke' aanvoerder Fer bijna weer inzetbaar voor Swansea

27 september 2018 – Leroy Fer is op de weg terug bij het in nood verkerende Swansea City. Na een redelijke start in de Championship werden de afgelopen drie duels niet gewonnen en dus kijkt de degradant uit naar de rentree van de Nederlander. "Hij draagt veel bij op het veld en dus missen we hem", aldus manager Jack Potter over diens afwezigheid.

'Belangrijke' aanvoerder Fer bijna weer inzetbaar voor Swansea

Tegen Nottingham Forest, Stoke City en Middlesbrough werd er geen enkel doelpunt geproduceerd door Swansea, toch verloor Swansea City alleen van mede-degradant Stoke, ook nog eens met minimaal verschil (1-0). Fer moest de duels missen vanwege een blessure. "Maar hij is op de weg terug", verzekert Potter op de clubsite. "Hij zal nog geen negentig minuten spelen tegen Queens Park Rangers, maar heeft wel veel vooruitgang geboekt. We gaan zien hoelang hij kan spelen."

Volgens Potter is captain Fer, die met liesklachten kampte, een heel belangrijke speler voor Swansea. "De keren dat hij dit seizoen meedeed, speelde hij meteen erg goed", aldus de coach. Swansea staat na negen duels op het tweede niveau in Engeland op dertien punten en dat levert de vooralsnog tegenvallende veertiende plaats op.

Eredivisie

gerelateerd