Van Basten verrast spelers van Harkemase Boys met een bezoek

21 oktober 2018, 21:32

Marco van Basten heeft zondag de spelers van Harkemase Boys verrast. De Friezen speelden in de Derde Divisie op bezoek bij de amateurs van Ajax en kregen prompt een bezoekje van de voormalig topspits. "We hadden de warming-up gehad. Wedstrijdkleren aan, klaar voor de opkomst. En toen kwam hij zomaar door de deur. 'Succes, jongens!', zei hij", vertelt aanvoerder Henny Bouius.

Tegenover Omrop Fryslân blikt de captain terug op het moment. "In de rust was hij er weer, kwam naast mij zitten. En na de wedstrijd zat hij er ook", aldus Bouius. Van Basten is een goede vriend van Tieme Klompe, de hoofdtrainer van Harkemase Boys. "Toen Van Basten trainer was van Heerenveen, was Tieme zijn assistent. En ik had al gehoord dat ze een goede band hadden. Dus Van Basten had Klompe gevraagd of hij erbij mocht zijn in de kleedkamer."

De succeswens hielp, want Harkemase Boys - de nummer vier van de Derde Divisie zaterdag - versloeg laagvlieger Ajax (2-0), met Van Basten als aandachtig toeschouwer. De spelers van Harkemase Boys blijft het moment ongetwijfeld nog wel even bij. Bouius: "Er stapt wel iemand naar binnen natuurlijk. Wij wisten niet dat hij er was, dus voor de spelers was het wel een verrassing. Wel een beetje apart, maar 'leuk apart'. En als spelers zeiden we al tegen elkaar: zo'n man stuur je ook niet zomaar weg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen