Miedema zou zichzelf opstellen in de cruciale play-offwedstrijden

6 november 2018, 18:39

Als het aan Vivianne Miedema ligt, dan begint de spits van Arsenal zelf in de basis tijdens de cruciale play-offs tegen Zwitserland. Tijdens de halve finale van de play-offs kreeg Lineth Beerensteyn nog de voorkeur voorin bij Oranje. Met haar goede vorm in Londen hoopt de aanvaller bondscoach Sarina Wiegman alsnog te hebben overtuigd dat ze ditmaal anders moet kiezen. "Iedereen weet dat ik in vorm ben, bijna elke bal vliegt erin."

Dat vertelt ze tegenover het ANP. "En ja, als ik bondscoach zou zijn, zou ik spelers op het veld willen hebben die in vorm zijn", legt Miedema haar uitspraak uit. Dat ze gepasseerd werd voor de duels met Denemarken, deed pijn. Maar van opgeven was zeker geen sprake. "Het enige wat ik kon doen, was doorgaan zoals ik daarvoor al bezig was. Dat heb ik gedaan en misschien nog wel beter. Terug bij Arsenal schoot ik er tegen Chelsea direct twee in."

Bij Arsenal liet Miedema eerder ook al zien in bloedvorm te verkeren. "Niemand hier gaat aan het aantal doelpunten komen dat ik er dit seizoen al in heb liggen. In iedere wedstrijd schiet ik er wel eentje in", aldus Miedema. Anderzijds won Oranje de cruciale duels met Denemarken wél. "Maar het is aan de bondscoach om de keuze te maken. We zijn hier maar met één doel en dat is het WK halen. Hoe dat gebeurt en met wie, dat maakt niet uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen