Van Praag denkt dat idee Super League 'niet concreet' is

6 november 2018, 19:52

Michael van Praag heeft met verbazing gereageerd op het nieuws van de mogelijke komst van een Super League. De grootste clubs in Europa zouden bezig zijn met het opzetten van een competitie, die 'boven' de Champions League komt te staan. Bovendien zouden de deelnemende clubs dan niet meer deelnemen aan het kampioenenbal. De bondsvoorzitter van de KNVB denkt dat het zo ver voorlopig nog niet zal komen. "Wij hebben geen signalen dat clubs nu bezig zijn met een Super League."

Dat vertelt hij tegenover Voetbal International. Als bestuurslid van de UEFA zit Van Praag boven op de zaak. "De European Club Association heeft tegenwoordig twee plaatsen met stemrecht in het bestuur van de UEFA. Daardoor kunnen zij nu niet achter de rug om van UEFA van alles bedisselen. Het zou mij verbazen als die plannen concreet zijn."

Eerder werd een dergelijke Super League nog gebruikt om de geldverdeling van de Champions League aan te passen voor de periode 2018-2021. Zo kregen de topploegen meer geld, omdat ze met een nieuwe competitie een sterke stok achter de deur hadden om te onderhandelen. Of er ooit daadwerkelijk een Super League komt in Europa? "Toen ik in de jaren negentig voor het eerst hoorde van plannen voor nieuwe internationale competities, dacht ik dat het nooit zou gaan gebeuren. Inmiddels weet ik wel dat je in het voetbal niets moet uitsluiten", aldus Van Praag. 

Lees ook: Exclusieve Super League moet in 2021 van start gaan

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen