Woerts kritisch: "Ook Heracles kijkt alleen naar morgen"

9 november 2018, 08:00

De totstandkoming van een nieuwe Eredivisie verloopt zeer moeizaam en daar is vooral de kunstgrasdiscussie een heet hangijzer in. De bedoeling van de topclubs was om kunstgras in de ban te doen, maar er werd al duidelijk dat Heracles Almelo niet wilde meewerken. Een slechte zaak, vindt Chris Woerts.

De sportmarketeer ziet dat Heracles blijft dwarsliggen als het gaat om het afschaffen van kunstgras. Die club is niet onder de indruk van het feit dat de topclubs een deel van de Europese inkomsten willen afstaan aan de andere Eredivisie-clubs. "Ook die club kijkt alleen naar morgen", zegt Woerts tegen De Volkskrant. "Als Ajax en PSV 10 tot 15 procent van hun premies in de Champions League afdragen, kan daar geen enkele groei van de Nederlandse tv-markt tegenop. De kleinere eredivisieclubs hebben het terzijde geschoven als een fooi, een nietszeggend gebaar. Nu ziet iedereen dat PSV en Ajax samen al bijna 100 miljoen euro verdienen. Waar halen de andere clubs dan 10 miljoen vandaan? Het zijn essentiële inkomsten."

En dat terwijl innovaties volgens Woerts heel belangrijk zijn in het voetbal. "Waarom niet vier keer per jaar Feyenoord-Ajax, PSV-Ajax en Feyenoord-PSV om de weerstand voor de spelers te vergroten? Als ik zeg dat Feyenoord-Ajax om de Johan Cruijff schaal in het buitenland kan worden gespeeld, word ik gekielhaald. De Spaanse Supercup is al in het Marokkaanse Tanger gespeeld, in een uitverkocht stadion. De Engelse spelen in de voorbereiding al tegen elkaar in Amerika, Azië en Australië. Geloof me, niet alleen Europa, maar de wereld is de toekomst."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen