Vitesse kent wens van Bruns en staat open voor vertrek

22 november 2018, 19:28   Bijgewerkt: 22 november 2018, 21:53

Vitesse staat open voor een (tijdelijk) vertrek van Thomas Bruns. De 26-jarige middenvelder zelf is klaar met zijn reserverol, en dat begrijpt technisch directeur Marc van Hintum. "Ik heb veel contact met hem en we weten al heel lang van zijn wens om te vertrekken. Dat is een bekend verhaal", aldus de technische baas in Arnhem.

Bruns wilde in zomer al weg, omdat het perspectief op speeltijd slecht was. Toen wilde Vitesse niet meewerken, vanwege het gebrek aan middenvelders. Bruns heeft dit seizoen slechts 81 Eredivisie-minuten in de benen. Dus wil Bruns nog steeds zijn geluk elders beproeven.

"Het is een optie. Huur of verkoop. Het contract van Thomas loopt nog anderhalf jaar door", zegt Van Hintum tegen Omroep Gelderland. "Ik heb begrip en dat is al een positieve insteek. Maar het hangt van de personele bezetting. Van blessures. Rond de winterstop gaan we zitten met Leonid en gaan we deze situatie concreet bekijken."

Matavz

Zelf overweegt Vitesse een spits te halen, al hangt dat af van het herstel van Tim Matavz. De Sloveen brak eind september in de uitwedstrijd tegen Feyenoord zijn onderbeen. "We hebben de tijd nog en als hij eind januari hersteld zal zijn, halen we geen nieuwe spits", verduidelijkt Van Hintum.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen