Oefenmeester Stam bekijkt zijn opties: "Er is veel interesse"

30 november 2018, 08:56   Bijgewerkt: 30 november 2018, 10:16

Jaap Stam zit al enige tijd zonder club, maar heeft over interesse niet te klagen. De 46-jarige oud-verdediger krijgt nog vaak telefoon en weet dat meerdere clubs hem graag zouden willen inlijven. De voormalig trainer van Reading wacht rustig af tot de juiste uitdading voorbij komt.

Dat zegt Stam tegen De Stentor. "Er is veel interesse", geeft hij aan. "Ook uit Engeland. Al wil ik niet direct bij een club aan de slag die tegen degradatie speelt, jaar in jaar uit. En er zijn altijd clubs uit het Midden-Oosten en China, bijvoorbeeld. Maar dat wil ik nog niet. Ik sta verder overal voor open. Ook Nederlandse clubs. Waarom niet? Voorwaarde is dat het klikt en dat de club ambitie uitspreekt. Want dat doe ik zelf ook."

Bij Reading dwong hij in zijn eerste seizoen bijna promotie af, maar ging het in tweede seizoen mis en werd de coach ontslagen. Hij heeft grote dromen voor de toekomst. "Manchester United zou mooi zijn natuurlijk, maar in Engeland kiezen ze al snel voor gevestigde namen. Wanneer gaan ze de switch naar de jongere trainers maken? Wij staan veel dichter bij de spelers", aldus Stam, die niet verwacht bij zijn oude club PEC Zwolle aan de slag te gaan. "Volgens mij zit daar nog een trainer. En John is een goede trainer. Voor mij is het belangrijk dat een club ambities heeft en naar voren wil."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen