Twente heeft directie compleet met Van der Kraan

11 december 2018, 14:30   Bijgewerkt: 11 december 2018, 14:36

FC Twente heeft een nieuwe algemeen directeur gevonden. De club bericht dinsdagmiddag dat Paul van der Kraan (op archiefbeeld) de overstap maakt van FC Den Bosch. Met de komst van de 65-jarige beleidsbepaler heeft Twente de nieuwe directie rond. Die bestaat naast Van der Kraan nu uit Martijn Hoogstoevenbeld (financieel directeur), Ted van Leeuwen (technisch directeur).

Daarmee komt er een einde aan de interim-periode van de huidige directeur Edward van der Veen. Eind december verlaat hij de club. 'FC Twente is hem veel dank verschuldigd voor zijn inzet het afgelopen half jaar', zegt de club. Dennis Schipper, waarnemend voorzitter van de RvC, is blij met de komst van Van der Kraan. "In de zoektocht naar de nieuwe directeur zijn we bij Paul van der Kraan uitgekomen. Het betreft immers een belangrijke positie binnen FC Twente. Paul is een ervaren professional die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend op bestuurlijk vlak in het betaald voetbal. Hij heeft een scherp financieel inzicht. We denken in hem een sterke en bindende factor tussen zowel interne als externe partijen van FC Twente gevonden te hebben", zegt hij op de clubwebsite.

Van der Kraan is een zeer ervaren voetbalbestuurder. In 2001 werd hij bij RBC Roosendaal aangesteld als Algemeen Directeur, terwijl hij daarvoor al werkte bij RKC Waalwijk en FC Den Bosch. Daarna werkte hij acht jaar lang als algemeen directeur bij Vitesse. Via Fortuna Sittard kwam hij in het najaar van 2017 weer terecht bij FC Den Bosch, waar hij algemeen directeur was. Die functie gaat hij nu dus ook in Enschede vervullen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen